1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Aktivism i hela Norden på ursprungsbefolkningens dag

Idag den 9 augusti är det Ursprungsbefolkningens dag - en dag då vita människor firas med nationell aktivism i hela världen - så också av Motståndsrörelsen i Sverige och Norden. UPPDATERAD 20220810 21:55.

Artikeln kommer att uppdateras om fler rapporter kommer in.

UPPDATERING 20220810 kl 21:55.

FINLAND:

Klistermärken sattes också upp på flera platser i Finland under gårdagen.

UPPDATERING 20220810 kl 09:10.

Reykjavik, Island

I Islands huvudstad Reykjavik har klistermärken satts upp på åtskilliga platser.

Munkedal och Uddevalla

I de bägge grannkommunerna har det satts upp banderoller.

Klistermärken har satts upp runt den aktiva vulkanen på Reykjanes, Island.

URSPRUNGLIG PUBLICERING 20220809 kl 22:17.

Bergen, Norge

Norska Rede 3 har utfört White lives matter-aktivism på flera olika platser runt omkring i Bergens kommun. Enorma skyltar sattes upp längs väg E-39. Flera bilister tutade och gav tummen upp.

Ett stort antal specialframtagna skyltar i metall har också skruvats och klistrats upp vid populära vandringsstråk och rastplatser, exempelvis i Nipedalen.

Ludvika

I Grängesberg, Ludvika stod aktivister uppställda utanför en av byns affärer med fana och delade ut flygblad på temat White Lives Matter. Det var blandade reaktioner med alltifrån enstaka personer som var spydiga till sådana som bad om att få valsedlar för att kunna rösta på Nordiska motståndsrörelsen i valet i höst.

@nmrludvika2 Urbefolkningens dag 9:e augusti. Men vem är urbefolkningen i Sverige? #indidgenouspeople #ludvika #val2022 ♬ original sound – NMR Ludvika

Stockholm

Aktivister i Nordiska motståndsrörelsens Näste 1 genomförde en broaktion över en vältrafikerad väg i Sveriges huvudstad. Responsen från förbipasserande bilister var mycket god och det märktes att slagordet White lives matter är något som berör många.

Örkelljunga

Tidigt på morgonen åkte medlemmar från Näste 3 till en äng längs E4:an i Örkelljunga kommun. En snabb genomgång gjordes över planen för aktiviteten som sedan genomfördes; att klättra upp flera meter i två träd i utkanten av ängen för att fästa en banderoll med Nordiska motståndsrörelsens symboler och texten White Lives Matter väl synligt för de många semestertrafikanterna.

Senare under dagen delades det ut flygblad med budskapet White Lives Matter till Örkelljungaborna där Nordiska motståndsrörelsen ställer upp i valet.

Luleå

Medlemmar samlades på Storheden i Luleå där man höll en White Lives Matter-banderoll över en högtrafikerad väg i båda körriktningarna, vilket pågick i någon timme. Därefter spändes ett par banderoller över en väg och ett viltstängsel.

Moss, Norge

I Moss centrum hölls en offentlig flygbladsutdelning. Då det var färre människor än vanligt i staden förflyttade man sig senare till Mosseporten köpcentrum för att fortsätta aktionen.

Senare genomfördes en banderollaktion över E6 som möttes av flera tutningar och tummar upp.

Vetlanda

Banderoller med budskapet White lives matter har satts upp i Vetlanda.

Jönköping

Banderoller i Jönköping.

Karlstad

Banderolluppsättning utanför Karlstad. Bara under den korta tid som aktivisterna var på platsen för att sätta upp en banderoll så hann man mötas av en heilande trafikant.

Örebro

Flygblad med WLM-tema har delats ut till lägenheter och villor i Örebro.

Nässjö

Banderoller har satts upp i Nässjö.

Gislaved

Här banderoller i Gislaved.

Rungsted, Danmark

Flertalet klistermärken med olika White Lives Matter-tema har satts upp runtom i kommunen.

Resten av världen

East Midlands, Storbritannien.

För att ta del av en del av den aktivism (av blandad kvalité) som utförts i andra delar av världen kan du besöka Patriotic Alternatives hemsida här.

Titel:Aktivism i hela Norden på ursprungsbefolkningens dag Författad av:Redaktionen Publicerad:2022-08-09 Uppdaterad:2022-08-10

Läs också: