1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Valkamp i Småland: På båtaktion i Jönköping och på cruising i Vetlanda

Lördagen den 20 augusti genomförde Näste 7 två aktioner i två olika städer - en spektakulär och en mer konventionell.

I Jönköping samlades aktivister vid Vätterns kust i utkanten av staden och förberedde en motorbåt med två Tyrrunefanor och en högtalare. Sedan körde ett aktivistpar iväg med båten i sjön in mot de centrala delarna av Jönköping.

Efter en stund anlände man till småbåtshamnen och började ropa ut slagord och uppmaningar att rösta på Nordiska motståndsrörelsen i höstens val. Man drog snabbt till sig uppmärksamheten från folket som var i hamnen och på uteserveringarna på piren. Ett kort tag därefter hölls ett tal från båten av Jonas Jensmark.

Jag uppmanar dig svensk att ställa dig upp. Ställ dig upp rak i ryggen och gör ett revolutionärt val. Förkasta etablissemangets lögner och valfläsk. Du kommer att blöda så länge som du tillåter det. Du har alla möjligheter att sätta stopp för förfallet, men det kommer att krävas arbete, det kommer att krävas mod. Är du villig att göra det som krävs?! Har du det som krävs att göra ett revolutionärt val?

Utdrag ur talet

Efter att talet var färdigt fortsatte man ropa ut slagord en stund och efter det avslutades aktiviteten och man begav sig tillbaka till samlingsplatsen.

Innan man fortsatte dagen med mer aktivism åkte man hem till en kamrat för att äta lite mat och umgås. Sedan var det dags att åka ned till Vetlanda för lite kvällsaktivism, det var nämligen cruising i Vetlanda denna kväll och därmed ett ypperligt tillfälle att få ut budskapet till många människor. Man ställde upp sig i centrum med banderoll och fana en stund innan cruisingen började.

En kort stund efter att man ställt upp kom det fram ett gäng hetsiga rasfrämmande barn och ungdomar och började ropa okvädningsord till aktivisterna vid banderollen. Uppmuntrade av en något äldre rasfrämling i 30- 40-årsåldern kastade de också sten mot aktivisterna. De var dock dåliga på att träffa och höll sig större delen av tiden på fegis-avstånd varför någon konfrontation fick utebli.

I takt med att cruisingen startade och torget började fyllas av Sverigevänliga svenskar som uttryckte stöd för motståndsmännen, försvann alla rasfrämmande ligister från torget. Det kom fram mycket folk till aktivisterna med banderollen och ställde frågor eller uttryckte stöd. När bilisterna så småningom kom förbi centrum fick man dessutom många tummar upp och segerhälsningar som vanligt.

Motståndsrörelsen hade även flygbladsutdelare på plats som fick ut en hel del blad och som även fick möjlighet att prata med många nyfikna människor. Man uppmanade befolkningen att rösta på Nordiska motståndsrörelsen i kommunvalet i Vetlanda istället för den kontrollerade oppositionen i Sverigedemokraterna. Många av de man pratade med tycktes ta till sig av aktivisternas argument. När man hade stått på platsen i ungefär två timmar avslutades aktiviteten.

Ifall du som läser detta bor i Jönköping, Vetlanda eller i närområdet och vill få en unik chans att få veta mer om Nordiska motståndsrörelsen rekommenderas du att sluta upp på den öppna föreläsning som sker i Vetlanda kommun nu på lördag den 27 augusti.

Titel:Valkamp i Småland: På båtaktion i Jönköping och på cruising i Vetlanda Författad av:Naste 7 Publicerad:2022-08-23 Uppdaterad:2022-08-24

Läs också: