1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Nordiska motståndsrörelsen VS Vänsterpartiet i Munkedal

Vänsterpartiet skulle demonstrera mot Nordiska motståndsrörelsen i Munkedal. Men Nordiska motståndsrörelsen stal Vänsterpartiets plats och tog över showen innan man förnedrade vänsterpatrasket totalt.

Lördagen den 27/8 samlades aktivister ur Nordiska motståndsrörelsen i Munkedal för att besvara en provokation från svenskfientliga krafter. Tidigare i veckan hade Vänsterpartiet gått ut med att de skulle ”marschera mot nazism och rasism” i Munkedal tillsammans med övriga delar av den så kallade arbetarrörelsen, fackföreningar och ungdomsrörelser.

Nordiska motståndsrörelsen, som kandiderar till kommunvalet i Munkedal genom representanterna Fredrik Vejdeland och Samuel Johansson, såg denna utmaning från Vänsterpartiet som en möjlighet att genomföra en styrkeuppvisning i vilka som verkligen äger Munkedals gator.

Fredrik Vejdeland höll tal under dagen

Aktivisterna samlades i Örekilsparken ca 500 meter från centrum och påbörjade marshen mot torget med banderoller och fanor i topp. Väl framme vid torget, på den plats där Vänsterpartiet skulle tala, riggades det upp ett högtalarsystem och precis när de vilsna kvinnorna och betahannarna äntrade torget tog riksrådsmedlemmen Fredrik Vejdeland till orda!

I sitt tal förklarade Vejdeland att han redan visste vad Vänsterpartiet skulle tala om för att de är så”inihelvetes förutsägbara” och bara maler samma floskler hela tiden. Han bemötte deras ”argument” om att Nordiska motståndsrörelsen är rasister, hatar och splittrar samhället och talade sedan om det rådande folkutbytet och den återvandring som måste ske på etniska grunder. I talet inbjöd han också Vänsterpartiet på debatt, en utmaning som skulle upprepas många gånger under dagen.

Efter talet vändes blickarna mot Vänsterpartiet

De inte mer än trettiotal personer som kom från Vänsterpartiet men också Socialdemokraterna såg ytterst obekväma ut med att ”nazisterna” som de ville ha bort ifrån ”sina” gator, hade intagit torget där de skulle hålla sitt svenskfientliga torgmöte. Aktivisterna stod rakryggade vända emot vänsterpartisterna, medan Vejdeland basunerade ut sitt tal till de lokala Munkedalsborna som nyfiket stannat upp för att se vad som hände. När också Vänsterpartiet började tala några meter bort på samma torg såg Vejdeland till att höja rösten så att bara Nordiska motståndsrörelsens tal kunde höras ut till Munkedalsborna.

Efter ungefär 20 minuter var talet över och då förflyttade sig aktivisterna närmare vänsterns möte för att i god ordning lyssna på vad som sades. Emellan talen uppmanades dock Vänsterpartiet att våga ta debatten medan de också häcklades för att vara hycklande och fega politiker.

Efter ett par dikter och kraftlösa tal var vänsterns möte avslutat och då sökte organisationens medlemmar debatt direkt med deras företrädare. Flera försök gjordes till talarna på eventet och även till Malin Svedjenäs, gruppledare för Vänsterpartiet i Munkedal, men utan resultat. Vänsterpartiet vågade inte ta debatten.

Efter ett par korta samtal valde vänstern att försöka marschera tillbaka till sin samlingsplats vid järnvägsstationen. Men Motståndsrörelsens aktivister var inte alls nöjda med att de vänsterpartistiska politikerna, som gått ut i lokalmedia med lögner om organisationsmedlemmarna, helt enkelt skulle kunna smita iväg och klara sig därifrån utan att tvingas bemöta sina lögner. Därför gjordes en manöver där man helt enkelt blockerade vägen för tåget. Efter några minuter valde dock aktivisterna att släppa förbi tåget, för att sedan förfölja dem.

Vänstern beger sig tillbaka. De skrattar nu, men…
Gissa vilka som står bakom hörnet

Motståndsrörelsen gick efter Vänsterpartiet samtidigt som man skanderade slagord. Väl framme vid vänsterns lokaler på ABF ställde Motståndsrörelsen upp med fanor och banderoller, samtidigt som man på ett lugnt och civiliserat sätt försökte få till någon typ utav debatt med de ledande vänsterpartisterna i Munkedal. Vänsterskaran omringades och fick kritiska frågor ställda till sig samtidigt som hela situationen filmades.

Det var relevanta frågor som ställdes, som hur det gynnar svenska arbetares villkor och konkurrenssituation när Vänsterpartiet enligt Nooshi Dadgostar vill ha ännu mer generös migrationspolitik i Sverige. De ledande vänsterpartisterna visste inte vad de skulle svara och gjorde minst sagt en pinsam figur när de blev ägda av Motståndsrörelsens aktivister. En av dem som var mest timid på plats var Malin Svedjenäs, som dock verkar vara lite mer framåt när hon sitter bakom tangentbordet.

Vänsterpartiet vågade inte ta debatten

Istället för att ta debatten valde vänstern istället att, likt ett sorgetåg, sakta röra sig in i deras lokaler och låsa dörren bakom sig. Några skymtades där inne, smygandes bakom gardinerna, medan Nordiska motståndsrörelsens aktivister stod utanför och skanderade ”Inga kommunister på våra gator”!

Den verbala leken med Vänsterpartiet utanför ABF varade i ungefär en halvtimme innan vänstern flydde fältet och aktivisterna beslutade sig för att aktionen var avslutad och vände tillbaka. Det diskuterades på tillbakavägen vilken otroligt lyckad dag det varit, men också vänsterns brist på argument samt att deras tal verkar spegla att de lever i en helt annan värld mot vad vanliga människor gör.

Ungefär 4 timmar senare fick vi det bekräftat när Malin Svedjenäs gick ut på eventets facebooksida och skriver: ”Mitt Munkedal bjöd på folkfest, sång och manifestation för alla människors lika värde! Vi visade nassarna att vi står upp för ett Munkedal för alla!” Vänsterns propaganda är som bekant inte alltid överensstämmande med sanningen och med de orden bjöd Vänsterpartiet Motståndsrörelsens aktivister återigen på ett gott skratt. Det är inte direkt en överdrift att påstå att Vänsterpartiet i verkligheten fick sin plats kuppad, överröstades så att de inte kunde höras ut till Munkedalsborna, förföljdes och häcklades samt slutligen förnedrades totalt.

Titel:Nordiska motståndsrörelsen VS Vänsterpartiet i Munkedal Författad av:Naste 2 Publicerad:2022-08-28 Uppdaterad:2022-08-28

Läs också: