1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Två av Motståndsrörelsens aktivister häktade

Sedan i söndags morse sitter de bägge mångåriga kämparna arresterade misstänkta för misshandel som ska ha begåtts i centrala Örkelljunga.

Detaljerna är i nuläget mycket få även om kammaråklagare Cecilia Andersson har uttalat till media att bråket har politiska förtecken och på något vis involverat Nordiska motståndsrörelsens valaffischer. Det ska röra sig om tre fall av misshandel, ett något tidigare på dagen och två stycken fall senare på kvällen. De bägge kamraterna nekar till brott.

I övrigt går det mycket rykten och spekulationer. Exempelvis har en vänsterextremistisk sajt, trots att inte några medier skrivit om det, gått ut med att en av de misshandlade är en ung kvinna som fått tänder utslagna. Denna rapportering tyder, oavsett sanningshalt, på att de påstått misshandlade personerna är aktiva i den ”antifascistiska” miljön.

Nordiska motståndsrörelsen har fullt förtroende för de bägge häktade männen. De har tidigare visat sig vara lojala och offervilliga aktivister med gott omdöme. Om de begått någon våldshandling har de haft goda skäl till det liksom att de inte heller skulle använda mer våld än nödvändigt. Har de använt den mängd våld som extremvänstern påstår har det alltså funnits goda skäl också till det.

Vi kommer att återkomma med mer information när det finns tillgängligt. Tills dess uppmanas alla Nordiska motståndsrörelsens medlemmar och sympatisörer att lita på vårt ord och stå upp för våra kamrater, samt om möjlighet finnes, att donera till Fånghjälpen så att de bägge häktade kan få det stöd de förtjänar.

/ Nordiska motståndsrörelsens Riksledning

Titel:Två av Motståndsrörelsens aktivister häktade Författad av:Redaktionen Publicerad:2022-09-14 Uppdaterad:2022-09-14

Läs också: