1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Ludvika taget med storm – revolutionär valspurt i Näste 5

Nästet arrangerade ett öppet föredrag och bedrev intensiv kamp på gatorna sista veckan innan valet.

Lördag veckan innan valet

Inför den då stundande valveckan arrangerade nästet en lördag fylld med aktiviteter, där två föredrag kring folkutbytet och den lokala valrörelsen stod i centrum. På förmiddagen genomfördes en offentlig flygbladsutdelning i Grängesberg där ett valtält fyllt av propaganda mötte de förbipasserande. Efter två timmar av diskussioner med lokalbor packade aktivisterna på plats ner tältet och begav sig vidare till den plats som föredragen skulle hållas på.

Föredragen kom senare att hållas på en sjönära plats i en trevligt rustik lokal. Efter lite allmän information hälsade konferencier Pär Sjögren upp Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg till talarbordet. Lindbergs föredrag argumenterade för folkutbytets existens utifrån allt ifrån demografiska till genetiska perspektiv. När väl tankarna om folkutbytet som en ”högerextrem konspirationsteori” hade blivit nedgjorda och de församlade hade uppmanats till kamp mot det samma så lämnade konferencieren över till riksrådsmedlemmen Pär Öberg.

Folksamlingen fick nu en sammanfattning av de kandidater som ställde upp i val i Ludvika kommun. När lyssnarskaran blivit introducerade till Motståndsrörelsens representanter fortsatte Öberg med att beskriva organisationens kommunpolitik. Till sist så skedde det en diskussion och redogörelse över den korruption som försiggår i kommunen.

Måndag till torsdag

Den största delen av valveckan bestod av offentliga flygbladsutdelningar. Med valtält, fanor, plakat och banderoll spred rörelsens aktivister och medlemmar propaganda till kommunens invånare. I princip hela kommunen har haft offentliga representanter från organisationen på plats. Propaganda har spridits ända från Fredriksberg till Nyhammar och Grängesberg.

Mängder av diskussioner med förbipasserande genomfördes under valspurten. En blandning av valtider och att Motståndsrörelsen ses som ett vardagligt inslag i kommunen gjorde att faktiskt politik fick diskuteras. Allt ifrån rörelsens mest basala ideologiska övertygelser till kommunala detaljfrågor fick möjlighet att dryftas på Ludvikas gator.

Fredag

Fredagen följde i största allmänhet samma spår som veckans tidigare aktiviteter. Enda skillnaden var att ett suspekt filmteam smög sig på dem aktivister och medlemmar som var på plats. Med den ökände mediejuden Jan Scherman i spetsen filmades aktivitetens deltagare efter att Scherman haft en kortare diskussion med Pär Öberg. Samma dag genomförde oberoende nationalsocialistisk media en intervju med Öberg gällande händelsen.

Lördag dagen innan valet

När väl lördagen hade kommit var det aktuellt med valkampens sista och avslutande aktivitet. Efter många dagars kringresande i kommunens olika hörn samlades nästet åter igen i Ludvika centrum. Gatunärvaron var starkare än vanligt denna dag då ett gäng kamrater från närliggande nästen hade kommit på besök för att delta i valspurten.

Denna dag innehöll dock en överraskning i form av ett valinspirerat torgmöte. Lite efter lunchtid förberedes den tekniska utrustningen och Pär Sjögren började kort därefter att tala. Under mötets gång ställdes det frågor till valkandidaterna Nicklas Norling och Pär Öberg gällande situationen i kommunen. Radikal, nytänkande och nationalsocialistisk politik fördes nu ut på Ludvikas torg när rörelsens representanter fick säga sitt.

Efter lite avslutande trubadur intill valtältet begav sig deltagarna bort från centrum för en gemensam måltid. I goda kamraters lag tackades samtliga för allt arbete under valkampen och på vägen hem såg man helt oavsett valresultat hoppfullt på nationalsocialismens framtid i landet!

Titel:Ludvika taget med storm – revolutionär valspurt i Näste 5 Författad av:Naste 5 Publicerad:2022-09-18 Uppdaterad:2022-09-18

Läs också: