1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Isländsk polis har enligt egen uppgift avvärjt terrordåd – media försöker koppla det till Motståndsrörelsen

Nu ikväll ska fyra personer ha gripits misstänkta för förberedelser till ett terrordåd i Islands huvudstad.

Polisen har offentliggjort att de utreder om de gripna kan ha ”högerextrema” kopplingar och därför har viss media på Island redan vilt spekulerat och desperat försökt koppla det till Nordiska motståndsrörelsen genom att hänvisa till en rapport som Isländsk polis publicerade förra året där dessa påstår att organisationen har kapacitet att begå terrordåd på Island. En liknande rapport som SÄPO släpper också i Sverige varje år och som trots den illavarslande rubriken egentligen inte innebär någonting alls och där flertalet nationellt sinnade grupper ingår.

Skärmbild från Frettabladid.is.

Motståndsrörelsens isländska gren har nu i ett officiellt uttalande tydliggjort att det inte finns några kopplingar mellan de gripna och organisationen. Man skriver bland annat att man inte har kontakt med några terrorister eller har några medlemmar som önskar begå några terrordåd, samt att man enbart använder våld i självförsvarssyfte.

Titel:Isländsk polis har enligt egen uppgift avvärjt terrordåd – media försöker koppla det till Motståndsrörelsen Författad av:Redaktionen Publicerad:2022-09-22 Uppdaterad:2022-09-22

Läs också: