1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Uppdatering om våra två häktade aktivister i Örkelljunga – ”Starka kopplingar till AFA”

Åtal är nu väckt och en del nya uppgifter har tillkommit som presenteras här.

Som vi tidigare rapporterat om är två av Nordiska motståndsrörelsens aktivister häktade misstänkta för tre fall av misshandel dagen innan valdagen. En av de målsägande verkar inte ha velat samarbeta med polis och till följd av detta har denna anmälan lagts ned. De övriga två fallen har nu gått vidare till åtal.

Kamraterna sitter fortsatt häktade med fulla restriktioner och således har det fortfarande tyvärr inte kunnat samtalas med dessa.

Däremot har vi kunnat prata med deras advokater, läst igenom förundersökningsprotokollet, samt att vi tagit del av en del andra icke-offentliga uppgifter och har därför fått åtminstone lite mer klarhet i vad som hänt och inte hänt.

Av allt att döma har en handfull inresta personer med starka kopplingar till AFA befunnit sig i Örkelljunga under den sena lördagskvällen. Dessa ska tillsammans med en del lokala ynglingar ha rivit ned tillståndsgivna valplakat för Nordiska motståndsrörelsen.

När den delvis maskerade gruppen verbalt konfronterats av en aktivist från Motståndsrörelsen har de varit uppkäftiga och hotfulla, samt refererat till saker som tydligt tyder på att de har kopplingar till den ”antifascistiska” miljön – innehållandes, men inte uteslutande, uppgifter som publicerats på AFA:s hemsida tidigare samma dag.

De inresta ska en stund efter den verbala konfrontationen ha flytt platsen och hela Örkelljunga och kvarlämnat de lokala ynglingarna. För den med lite insyn kan det skäligen misstänkas att dessa egentligen hade andra värre planer i sikte än att bara vandalisera propaganda – men, att de efter den muntliga konfrontationen avbrutit dessa.

En stund senare ska de kvarvarande lokala ynglingarna då ha hamnat i fysisk konflikt med våra två kamrater som senare lett till deras arrestering och det nuvarande åtalet.

Kopplingarna till AFA bekräftas också genom att en ”vänsterextrem” sajt publicerade uppgifter om händelserna långt innan vanlig media skrivit om det och med en detaljrikedom som avslöjar att de samtalat med en eller flera av de målsägande.

De ”utslagna tänderna” på en ung kvinna som dessa först rapporterade om tycks dock ha följt standardmässiga vänsteröverdrifter och lögner, då det i själva verket tycks röra sig om en pytteliten och knappt synbar flisa på en enda tand som slagits av.

Foto från Polisens förundersökningsprotokoll på de ”utslagna tänderna”.

Att en av de målsägande blivit påkörd av en bil, som media rapporterat om, tycks även det vara lika överdrivet och lögnaktigt då det, om ens något, snarare verkar röra sig om en mycket lätt vidröring med bilen och som dessutom berodde på att målsägande med vänner stod i vägen för vår kamrats bil och uppträdde mycket hotfullt och våldsamt.

Vi vill återigen också klargöra följande från den ursprungliga artikeln där vi rapporterade om fallet:

Nordiska motståndsrörelsen har fullt förtroende för de bägge häktade männen. De har tidigare visat sig vara lojala och offervilliga aktivister med gott omdöme. Om de begått någon våldshandling har de haft goda skäl till det liksom att de inte heller skulle använda mer våld än nödvändigt.

Avslutningsvis

AFA verkar alltså ha befunnit sig i Örkelljunga för att bedriva kriminell verksamhet. De har påkommits och avbrutit sina planer och istället flytt platsen och samtidigt lämnat lokala ynglingar att ta ”smällen”. ”Smällen” har bestått i en konfrontation där bland annat en ung kvinna påstås ha misshandlats – något som direkt rapporterats tillbaka till AFA igen.

AFA. Personerna på bilden har (troligtvis?) inget med det aktuella fallet att göra.

Vi förstår att det för vissa människor utan insyn kan ses som onödigt att ”ge sig på” en ung kvinna, men när AFA är inblandat är det svårt att använda överdrivet våld.

Även om AFA tydligt försvagats de senaste åren är de fortfarande en grupp som ibland genomför attentat mot enskilda nationalister inklusive deras familjemedlemmar.

AFA har också en lång historia bakom sig av att bland annat kasta in smörsyra och brandbomber hos barnfamiljer och har inte dragit sig för att i gäng överfalla kvinnor och äldre som de ser som ”fascister”. Om man lierar sig med AFA är man en del av deras terrorverksamhet och får då också räkna med att personer som de på olika vis angriper kommer försvara sig med våld när det behövs.

Titel:Uppdatering om våra två häktade aktivister i Örkelljunga – ”Starka kopplingar till AFA” Författad av:Redaktionen Publicerad:2022-09-30 Uppdaterad:2022-10-01

Läs också: