1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Fortkörning och hets mot folkgrupp

Nordiska motståndsrörelsens ledare reflekterar över fällande dom för de bägge lagbrotten.

Jag fick min dom idag. Jag dömdes för den fortkörning jag för två veckor sedan stod åtalad i tingsrätten för. Rätten har funnit det klarlagt att jag i februari 2018 körde i 91 kilometer i timmen på en 70-väg.

Egentligen körde jag bara i 72 km/tim och det på en 80-väg, men jag döms i alla fall enligt den rättspraxis som råder i Sverige när det kommer till fortkörning.

För det första ändrades nämligen vägskyltarna tidigare i år på den vägen jag hade kört på 2018 så det numera inte längre än en 80-väg, utan istället en 70-väg.

För det andra fick jag ett påslag på 15 kilometer i timmen eftersom jag då körde en bil av märket Suzuki och detta är ett ovanligt bilmärke i Sverige.

För det tredje så hjälpte det inte att min advokat åberopade en bild från en fartkamera som bevis där det tydligt visade att jag kört i 72 km/tim, för åklagaren använde sig av så kallad tolkningsfakta som innebär att det inte spelar någon roll vare sig vad fakta visar eller vad jag som åtalad säger, nej det är det som åklagaren säger som ska vara det gällande och i det här fallet ”faktatolkade” åklagaren det som att jag körde i 76 km/tim och inte i 72km/tim.

Så 72 kilometer i timmen blev alltså till 76 med tolkningsfakta. 76 kilometer i timmen blev till 91 med påslaget för att jag körde Suzuki. Hastighetsbegränsningen där jag körde har nu i efterhand ändrats från 80 till 70. Summa summarum – jag döms för att ha kört i 91 kilometer i timmen på en 70-väg!

Som grädde på moset var det varken polisen eller någon som bodde eller ens befann sig på vägen jag körde på som polisanmälde mig för fortkörningen, utan en liten obskyr grupp med rättshaverister som av politiska skäl, då de vill förbjuda biltrafik, arbetar heltid bara med att försöka hitta nya kryphål och tolkningar i lagtexten för att kunna sätta dit folk runtom i landet för fortkörning.

Givetvis stämmer inte något av det jag skrivit hittills. Nej, allt detta var påhittat och tur är väl det?! Jag tror att alla, oavsett etnicitet, religionstillhörighet, sexuell läggning, ålder och politisk uppfattning håller med mig om att det vore helt galet, uppochnedvänt och totalt rättsosäkert om en stat fungerade och agerade på detta vis för att sätta dit fortkörare.

Även om denna historia gällande fortkörning var påhittad finns det dock andra lagar i Sverige som tillämpas på detta galna vis och det utan att närmast någon reagerar. Det är nämligen så här som praxis gällande lagen om hets mot folkgrupp fungerar. Det är faktiskt EXAKT så här inskränkningen i vår yttrandefrihet används och den tolkas dessutom allt vidare hela tiden och äter upp vår grundlagsstadgade yttrandefrihet allt mer.

När det kommer till lagen om hets mot folkgrupp kan du nämligen bli dömd i efterhand för sådant som enligt all tidigare rättspraxis faktiskt var 100% lagligt när du uttryckte det. Kanske något uttryck som friades på måndagen i rätten och så säger du sedan detsamma på tisdagen, men du döms för det, fast först tre-fyra år senare.

Du kan alltså, jämförelsevis och bildligt talat, dömas för att ha kört i 80 km/tim på en 80-väg om hastighetsbegränsningen på den vägen senare ändras till 70.

Har du politiskt inkorrekta åsikter, alltså exempelvis att du uttalat inte tror att massinvasion av afrikaner och araber är det absolut bästa för vårt folk och land, då kommer du enligt lagen om hets mot folkgrupp att dömas för sådant som andra med ”rätt” åsikter frias för. Kanske någon runa som andra företag och föreningar har helt lagligt, men som anses olagligt för dig att ha för att du definierar dig som nationellt sinnad.

Du får alltså, jämförelsevis och bildligt talat, påslag på din hastighet om du kör en ovanlig bilmodell som Suzuki gentemot om du kör någon annan bilmodell som är mer accepterad av etablissemanget.

Vad du egentligen tycker och tänker och menar med olika ord, gester och symboler spelar absolut ingen roll när det kommer till lagen om hets mot folkgrupp. Inte heller spelar det någon roll om du kan uppvisa fakta kring hur detta ska tolkas – istället är det alltid hur åklagaren väljer att tolka det som blir avgörande i domslut beträffande hets mot folkgrupp. Kanske att du gjort någon handrörelse och menat detta som en positiv och välkomnande hälsning till en kamrat och även kan uppvisa att det är precis så denna handrörelse använts i Europa under tusentals år, men att åklagaren istället menar att det betyder att du vill hylla förintelse och massmord av judar med denna handrörelse och att det därför är så rätten kommer tolka det.

Du kan alltså, jämförelsevis och bildligt talat, dömas för att kört i 76 kilometer i timmen om åklagaren vill det, trots att både du själv och bevisen tydligt visar att du bara körde i 72 km/tim.

Vidare så är det extremt sällan, faktiskt nästan aldrig någonsin, som anmälan om hets mot folkgrupp kommer från vare sig polis eller någon företrädare för någon etnisk, religiös eller sexuell minoritet som känt sig kränkt och hetsad mot. Nej, istället kommer anmälan i 99 fall av 100 från politiska aktivister och rättshaverister aktiva i föreningar som Juridikfronten eller Näthatsgranskaren. Föreningar som aktivt arbetar för att inskränka yttrandefriheten allt mer genom att ständigt anmäla nya saker för hets mot folkgrupp och även genom att konstant åter anmäla och överklaga sådant som tidigare redan friats av JK eller i rätten.

Du kommer alltså, jämförelsevis och bildligt talat, åtalas för fortkörning, inte för att polisen tagit dig eller för att det drabbat någon person utan för att politiska lobbyister som vill förbjuda bilkörning driver hetsjakt på alla som kör bil.

Ett av hundratals exempel på allt detta kunde vi se när åklagaren kallade en 94-årig tidigare ostraffad kvinna till rätten i förra veckan. Det hon uttryckt på sidan Nordfronts kommentarsfält för snart fem år sedan var av all rättspraxis som fanns då att döma helt lagligt att skriva.

Givetvis använde åklagaren det mot kvinnan att hon var nationalsocialist och således hade ”fel” politiska åsikter. Självklart spelade det för åklagaren ingen som helst roll vad kvinnan själv menade med det hon skrivit eller hur advokaten kunde lägga fram att det inte borde vara att ses som hets mot folkgrupp. Mycket riktigt var det inte heller någon som känt sig kränkt av kommentarerna utan istället Juridikfronten som polisanmält.

Oavsett om denna kvinna frias eller döms för detta är det ta mej fan fullständigt skandalöst att det ens gick till rätten!

Polisen borde åkt hem till personerna bakom Juridikfronten och örfilat upp dem för att de missbrukar deras resurser och åklagaren borde skrattat rakt ut och sagt att hon aldrig i livet ens skulle drömma om att försöka sätta dig en 94-årig tidigare ostraffad kvinna för sådant trams.

Men, istället läggs det alltså enorma summor skattepengar på detta samtidigt som våldtäktsmän och gängkriminella mördare går fria för att polisen ”inte har resurser”. Samtidigt får ett offer för en pedofil eller en rånmisshandel vänta ännu längre i osäkerhet och förtvivlan för att få tid till rättegången i den överarbetade domstolen.

Jag har i någon mån en viss förståelse för att människor sympatiserar med minoritetsgrupper och kanske även tycker det är bra att det finns lagar som ger dessa extra rättsligt skydd. En slags antimobbar-mentalitet som egentligen, under naturliga omständigheter istället för de påtvingade vi lever under, är ganska sund. Man vill skydda de svaga mot de starkare. Flera är säkert också de som när de får höra talas om att någon är dömd för hets mot folkgrupp, tänker att det är en rasistisk hatare och mobbare som förtjänat att straffas.

Problemet är att det knappast är på detta vis som lagen om hets mot folkgrupp fungerar. Istället är det en lag som till 100% finns där för att skrämma svenskarna till tystnad. För att få dem att inte på något vis våga uttrycka sig i negativa ordalag om folkutbytet och massinvandringen, Pride-paraderna och könsförvirringen eller rikta någon form av kritik mot världens verkliga makthavare.

För att slå de som vågat uttrycka sig politisk inkorrekt så hårt på fingrarna att de aldrig mer ska våga öppna sin mun igen, men än viktigare, för att få andra i deras omgivning att inte göra samma misstag som de gjorde, utan istället lydigt räta in sig i ledet som går rakt utför stupet.

Mig veterligen finns det inget annat land, åtminstone inte i västvärlden, som ens i närheten har någon så godtycklig och rättsosäker lag som Sveriges lagstiftning om hets mot folkgrupp. Kanske har du hört talas om de hårda straffen dissidenter får i Tyskland eller Österrike för att de uttryckt politiskt obekväma åsikter? Det stämmer att straffen där är hårdare, men det är i varje fall klart och tydligt vad som gäller och ingen kommer någonsin dömas i efterhand för något som av allt att döma var lagligt när det uttrycktes så som det fungerar här i Sverige.

Så länge lagen om hets mot folkgrupp tillämpas som den gör i Sverige har vårt etablissemang ingen som helst moralisk rätt att klanka ned på någon annan stat som de menar är rättsosäker.

Ofta är det otaktiskt att i onödan bryta mot lagar bara för att. Att exempelvis lägga ut ett hakkors som 17 likasinnade personer ser på Telegram är det inte värt att få böter eller i värsta fall fängelse för. Man får dock heller aldrig för den sakens skull låta systemet vinna genom att man självcensurerar sig mer än nödvändigt.

Så länge lagen om hets mot folkgrupp tillämpas som den gör i Sverige är de flesta som åtalas enligt denna lag inte på något vis kriminella eller elaka människor. I många fall är de rent av motsatsen – vardagshjältar och kämpar för en bättre morgondag som vägrar hålla käft och acceptera vårt folks undergång utan motstånd!

Titel:Fortkörning och hets mot folkgrupp Författad av:Simon Lindberg Publicerad:2022-10-05 Uppdaterad:2022-10-11

Läs också: