1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Omfattande dansk kampanj mot PFAS

Nordiska motståndsrörelsen går till propagandakamp mot systemet som oansvarigt sätter profit före folkhälsa och fortsatt tillåter kemikalien.

I flertalet danska städer över hela landet har aktivister satt upp affischer om PFAS (poly- och perfluorerade alkylsubstanser) och systemets ansvar, samt att den enda lösningen för detta och många andra problem är ett maktövertagande av Nordiska motståndsrörelsen – en revolution.

PFAS är ett samlingsnamn för extremt beständiga kemikalier som används i flertalet olika smutsavstötande produkter så som vissa funktionskläder, skönhetsprodukter och teflonpannor. Du hittar ämnena även i exempelvis skidvalla, brandskum och en del pappersförpackningar för mat. Kemikalierna som orsakar exempelvis cancer och infertilitet är, om det ens är möjligt, mycket svåra för naturen att bryta ned och finns därför idag i stort sett i alla djur och människor, liksom i regn- och dricksvatten – även i samtliga de nordiska länderna, inklusive i Sverige.

Den danska staten har liksom många andra stater runt om i världen känt till åtminstone delar av problematiken, men lagt locket på för att man hellre sett till fortsatta skatteintäkter från företagen som tillverkar produkter med PFAS i.

Under Motståndsrörelsens aktion har medvetet exempelvis olika myndighets- och mediebyggnader valts ut som måltavlor för affischerna, men trots detta, trots aktionens omfattning och trots att media i Danmark brukar skriva om en massa andra kampanjer som organisationen genomför så har media gällande detta valt att inte skriva ett enda ord.

Chefen för den danska grenen av Motståndsrörelsen, Jacob Vullum, skriver följande i en artikel på Nordfront.dk:

Att det har varit helt tyst i pressen om en så lyckad aktion som denna visar bara åter igen att vi har rätten på vår sida – och eftersom media inte kan generera rubriker där det är ”synd om minoriteter”, väljer de istället att ignorera sanningen, nämligen att det parlamentariska demokratiska systemet gång på gång misslyckas och att nationalsocialismen och ledarskapsprincipen är det framtidsinriktade och hållbara valet för varje medborgare.

Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg har tidigare uppmärksammat PFAS i den officiella podcaten Ledarperspektiv – avsnitt 80.

Titel:Omfattande dansk kampanj mot PFAS Författad av:Redaktionen Publicerad:2022-12-08 Uppdaterad:2022-12-07

Läs också: