1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Hedrande av Daniel Wretström i Näste 1

Fredag 9 december hedrades traditionsenligt nationalisten Daniel Wretström som för 22 år sedan mördades bestialiskt av en invandrarpöbel.

Kvällen inleddes med att medlemmar och aktivister tog sig till den plats i Salem där Daniel bragtes om livet. När deltagarna anlände till platsen syntes en krans liggandes upp och ned i snön och enstaka ljus som slocknat.

En medlem placerade kransen mot en sten och utöver att tända de slocknade ljusen tändes ytterligare 14 stycken medhavda marschaller, för att symbolisera de 14-orden: Vi måste säkra existensen för vårt folk och en framtid för våra vita barn!


När detta var gjort vecklades en banderoll ut med texten – Vi glömmer aldrig Daniel Wretström.

Under den tid Motståndsmännen stod uppställda med banderollen var det många bilar som saktade in för att se vad som pågick och förhoppningsvis få sig en tankeställare. Även en man som var ute och gick med sin hund kom fram för att få reda på vad som pågick. Det visade sig att han kände till mordet och han uttryckte sympati och tacksamhet till de närvarande.

Efter en halvtimme på platsen tog en av deltagarna till orda och höll ett kort tal, där han tog upp medias och statens hets mot nationalister som föregick mordet på Daniel, den utdragna misshandel Daniel fick utstå för att avslutas med att Daniel fick halsen avskuren. Minnesstunden avslutades sedan med en tyst minut.

Att hålla minnet av Daniel vid liv trots alla de år som gått, är en plikt för varje nationalist. Om vi glömmer minnet av Daniel så glömmer vi minnet av alla de svenskar som fått sätta livet till, våldtagits och skändats på mångkulturens altare.

Därpå åkte sällskapet vidare för att sätta upp banderoller med samma budskap på väl valda platser i Stockholm.

Daniel må vara död, men genom våra handlingar och kamp av idag lever han än.

Daniel Wretström – Närvarande!

Titel:Hedrande av Daniel Wretström i Näste 1 Författad av:Näste 1 Publicerad:2022-12-10 Uppdaterad:2022-12-12

Läs också: