1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Julaktion och hedrande i Bergen, Norge

Norska Näste 3 genomförde en annorlunda aktion inför jul.

Norges Näste 3 har som man brukar anordnat en julaktion, i år följt av en ceremoni för att minnas de 1 085 tyska frihetskämpar som stupade i Bergen och stadens närområden under andra världskriget.


En krans lades ned i mitten av gravplatsen där en bronsplatta har satts upp med inskriptionen ”Auf diesem Gräberfeld ruhen 1085 deutsche Soldaten des Weltkrieges 1939–1945” – ”På denna gravplats vilar 1085 tyska soldater från världskriget 1939–1945”. Några väl valda ord sades samt en hyllning till de stupade, varefter en tyst minut hölls.

OBS – Bilden som egentligen innehåller en solsymbol är censurerad enligt svenska förtryckarlagar.

Efter högtidlighållandet gick resan till Bergens centrum, där offentliga julgranar dekorerades med specialgjorda julgranskulor. Ett par köpcentrum fick också lite dekorationer på sina träd. Det ökända Bergenska vädret var tydligt med sin närvaro, även denna dag.

Nästeschef Tom Hauge önskar alla kamrater och Motståndsrörelsens många sympatisörer ett gott nytt kampår och hoppas att alla haft ett trevligt julfirande.

– Vi har många planer för 2023, bland annat några nya och kreativa metoder inom aktivism som vi kommer att presentera när vi har finslipat metoderna. Det är viktigt att tänka utanför boxen när det kommer till aktivism. I år har vi till exempel haft stora framgångar med egentillverkade skyltar, bland annat. Så håll utkik på alla våra hemsidor och skicka allra helst in en ansökan redan idag!

För att följa Tom Hauges uppmaning, klicka här för att skicka in en medlemsansökan.

Titel:Julaktion och hedrande i Bergen, Norge Författad av:Redaktionen Publicerad:2023-01-04 Uppdaterad:2023-01-04

Läs också: