1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Månadsmöte och organisatorisk omstrukturering i Näste 2

Årets första månadsmöte bjöd på flera stora nyheter.

Med knarrade snö under vinterdäcken rullade motståndsmän från hela nästet in på parkeringen under en gråmulen himmel.

Väl inne i stugvärmen så serverades det lunch bestående av hemgjord potatissallad, korv, bröd och mer tillbehör än vad som fick plats på tallriken.

Därefter samtalades det en kortare stund innan konferencieren hälsade alla välkomna och nästeschef Mattias Sigvardsson äntrade scenen och startade månadsmötet.

Efter avrapportering från gruppchefer, media och Fånghjälpen presenterades det flera större systematiska förändringar i nästet och på riksplan gällande verksamhetsplan och angående hur månadsmöten ska hållas. En av dessa grundläggande punkter var en serie regelskärpningar för aktivister och medlemmar som bättre harmoniserar med vårt nuvarande och framtida arbetssätt.

Med de interna angelägenheterna avklarade var det nu dags för barnens rundpingisturnering som genererade en sådan ljudmatta av skratt och snabba små fötter mot trägolv att enskilda samtal mellan aktivister bara kunde genomföras i lokalens biutrymmen eller utomhus.

Det var en hård kamp och till slut kunde en segrare koras och både stora och små frihetskämpar fick fira med saft, kaffe och nybakade kanelbullar.

När lugnet åter hade lagt sig i lokalen och barnen återhämtade sig med lugnare lekar välkomnade nu konferencieren riksrådsmedlemmen Fredrik Vejdeland upp på scen. Vejdeland förtydligade och utvecklade med olika exempel de direktiv som beskriver hur månadsmöten i Motståndsrörelsen ska genomföras och vad skillnaden blir gentemot hur vi tidigare har gjort.

Detta följdes av en gemensam middag vid ett dukat långbord. På dagens meny stod hemlagad gulaschsoppa med potatis och nybakat bröd.

När sedan både magen och hjärnans behov fyllts till bredden dukades bordet av och konferencieren valde nu att avsluta dagens möte.

I Nordiska motståndsrörelsen har vi en fantastisk gemenskap grundad i folkgemenskapstanken och ideologisk övertygelse vilket denna dag verkligen var ett bevis på och kan lätt konkurrera med många andra betydligt dyrare familjeaktiviteter.

Önskar du också omfamna sann folkgemenskap? Ansök idag!

Titel:Månadsmöte och organisatorisk omstrukturering i Näste 2 Författad av:Naste 2 Publicerad:2023-01-22 Uppdaterad:2023-01-23

Läs också: