1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Intervju med segrarna i Motståndsrörelsens boxningsturnering

Här följer korta intervjuer med Marcus Hansson och Martin Saxlind som vann i sina respektive viktklasser.

Först kommer en intervju med Marcus Hansson som segrade i lättviktskategorin (Upp till 85 kg)

Kan du berätta allmänt om turneringen?

Jag tror alla som var där gillade att titta på matcherna och aktiviteten var nog den mest minnesvärda för alla. Turneringen var min första och jag tror även att det var så för många andra. Fastän att man verkligen slog på sina kamrater, så upprätthöll alla en vänskaplig ton där man genuint tackade varandra efter matcherna utan att detta påpekades innan, vilket vittnar om kamratskapen inom organisationen.

Hur många matcher gick du igenom och vilka mötte du?

Jag tror jag gick fem matcher. Det lottades vem som skulle stå över de två sista rundorna, men jag drog det korta strået bägge gångerna. Eftersom jag tror vi kommer bli fler som boxas nästa år så tror jag det skulle bli bättre om man gick färre matcher. En till viktklass skulle kunna lösa detta och kanske man kan utöka rundorna lite så att boxarna tvingas till mer teknisk boxning.

Jag vet inte namnen på alla jag mötte, men alla skulle nog säga att min tuffaste match var mot en dansk kamrat.

Hade du någon genomtänkt strategi på förhand?

Konditionsträning under ett helt år var nyckeln till att jag vann, genom den så vet jag mina begränsningar och hur mycket jag kan ta i och vila.

Hur mycket väger du?

Jag väger strax över 83 kg, men jag uppgav 85 kg vid turneringen då jag inte till 100 procent litar på vågen. Nästa år borde man nog ha med sig en fungerande våg för jag vet att det var lite osäkerhet kring vikten då alla inte hade badrumsvågar hemma.

Tränar du kampsport? Vad i så fall och hur länge har du tränat?

Jag har under de senaste månaderna tränat boxning en gång i veckan i ungefär två till tre timmar.

Tack för intervjun Marcus Hansson och grattis till segern!

Vidare till segraren i tungviktskategorin (Över 85 kg), Martin Saxlind:

Kan du berätta allmänt om turneringen?

Jag gick fyra matcher och mötte bland annat Sjögren och Kannisto. Finalmatchen mot Sjögren fick jag ta i mest i.

Hade du någon genomtänkt strategi på förhand?

Min strategi var väl rätt enkel. Jag gick in för att sänka mina motståndare så fort som möjligt och undvika att själv bli träffad av hårda slag mot huvudet. Det funkade bra då alla matcher avslutades relativt snabbt och jag inte heller tror att jag fick några slag som träffade mitt huvud klockrent. Det var nog bara några slag som mer snuddade mitt ansikte i en eller två av matcherna.

Hur mycket väger du?

I år har jag nog vägt mellan 105-111 kg och dagarna innan turneringen vägde jag 108 kg. Jag har prioriterat styrketräning som vanligt tidigare i år, men de sista veckorna åt jag lite mindre och nyttigare för att bli lite lättare i kroppen och sista veckan inför turneringen skippade jag tunga basövningar och körde mer högreps- och kroppsviktsträning på gymmet. Jag körde också mer kampsportsträning och konditionsträning än vanligt sista veckan.

Tränar du kampsport även i vanliga fall? Vad i så fall och hur länge har du tränat?

Jag har tränat lite olika kampsporter regelbundet de senaste tio åren. Bland annat MMA, boxning och Karate. Jag försöker köra 1-2 pass kampsport i veckan.

Grattis Martin Saxlind till segern och tack för intervjun!

Titel:Intervju med segrarna i Motståndsrörelsens boxningsturnering Författad av:Redaktionen Publicerad:2023-03-08 Uppdaterad:2023-03-08

Läs också: