1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

”Nej till Nato” – Broaktion i ett snötäckt Stockholm

Lördagen den 25 mars höll Näste 1 en banderollaktivitet i Stockholm mot det nyligen framröstade beslutet att Sverige ska gå med i Nato.

Under en förhållandevis kall början på helgen med vårsnö, samlades kamraterna vid den sedan länge erövrade ”NS-bron” intill Skogskyrkogården. Humöret var på topp trots att vädret på mindre än 48 timmar gått från milt vårväder med strålande solsken till snöfall och minusgrader.

Anledningen till att man samlats denna dag var för att folkförrädarna i riksdagen, så nära inpå som bara tre dagar innan, hade cementerat Sveriges indragande i krigsalliansen Nato, genom att med oerhörd majoritet rösta för inträdandet. Även Sverigedemokraterna, som många nationella fortfarande förgäves hoppas på ska rädda Sverige, röstade för detta.

Samma banderoll som använts under den lyckade blixtdemonstrationen i Stockholm användes här på en bro ovanför en central bilväg in mot Stockholm, till beskådan av tusentals bilister.

Kanske var det budskapet för dagen, kanske var det motståndsmännens ihärdighet år ut och år in, vid just denna bro som gett avkastning, men dagen till ära var reaktionerna från bilisterna nästan uteslutande positiva. Det hördes väldigt många tutningar från bilarna under bron, bilar stannade till mitt i vägen för att fota banderollen, och vissa blev så glada att de släppte ratten helt för att våldsamt kunna vifta med två tummar upp samtidigt.

Polisen lyste denna dag med sin frånvaro på bron och aktiviteten kunde fortlöpa ostört från trakasserier. När kamraterna stått på bron i både hagel och snöstorm, så pass länge att flerfaldigt tusental bilister fått ta del av budskapet, veks banderollen ihop, fanorna rullades ihop, och aktiviteten avrundades. Alla tackades för sitt deltagande och man begav sig hemåt, stärkta av folkets positiva reaktioner!

Titel:”Nej till Nato” – Broaktion i ett snötäckt Stockholm Författad av:Näste 1 Publicerad:2023-03-27 Uppdaterad:2023-03-27

Läs också: