1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Free Rob Rundo – Banderollaktion i Stockholm

Torsdag 6 april begav sig Näste 1 till Stockholms ambassader för att visa solidaritet med den fängslade amerikanske nationalisten.

I och med nyheterna om Rumäniens agerande som lydstat åt USA, då man arresterat nationalisten Rob Rundo på tveklösa grunder, genomförde Sveriges första näste en protestaktion gentemot både USA och Rumänien.

Redan på morgonen hade flera banderoller satts upp i Stockholm med budskapet ”Bryt Demokratins Bojor – Free Rob Rundo”. Under eftermiddagen begav sig en grupp medlemmar och aktivister till Djurgården, där USA:s ambassad är belägen. Med en likadan banderoll ställde man upp utanför ambassaden, som för den delen ligger mittemot Turkiets ambassad. Kanske var det därför polisen redan hade en bil väntandes när kamraterna ställde upp, och en till kom körande under aktiviteten, då Nato-ansökan står högt på agendan för folkförrädarna i riksdagen.

Med banderollen utrullad framför ambassaden tog en aktivist till orda, och på grund av händelsernas internationella karaktär gjordes detta på engelska. Anförandet tog upp det absurda i att Rob Rundo arresterats för att han ”konspirerat mot staten” genom att ha ”rekryterat och tränat medlemmar för våldsdåd” när han i själva verket drivit kampsportsklubbar och hållit i träningar och tävlingar, för att stärka den vita ungdomen i ett allt mer urspårat USA, och hålla dem borta från droger och annat destruktivt.

Efter att talet var avklarat parkerade en polisbuss precis bredvid banderollen och ställde som alltid sina frågor om vad som händer. ”Ja, så får man ju göra” utbrast befälet när han förstått vad som pågick, och åkte direkt från platsen, för att någon minut senare komma tillbaka och parkera på ambassadens stora trappsteg, där han sedan kvarstod resten av tiden.

När aktionen kändes avklarad begav sig samtliga tillbaka till bilarna för att bege sig till nästa destintion, nämligen Rumäniens ambassad.


På denna plats var det betydligt ödsligare, och inte ens någon väktare syntes till i ambassadbyggnaden. Även här ställde man upp med banderollen och höll ett liknande, men inte identiskt anförande. 

Det demokratiska systemet har återigen visat sitt rätta ansikte och låtit frihetsberöva ännu en nationalist i deras försök att kväsa den enda sanna oppositionen, då de inser att nationalister och nationalsocialister är det största hotet mot deras föruttna system.

Hell Rob Rundo! Hell Motståndet!

Aktiviteten avrundades efter att man uppehållit sig på platsen ett tag och alla tackades för sin medverkan innan kamraterna skiljdes åt. 

Enligt rykten har det under dagen också bedrivits offentlig banderollaktion i Borlänge på samma tema och på flera andra platser runtom i Norden krävs Rob Rundos frigivning av nationalsocialistiska aktivister.

Det liberaldemokratiska systemets tid är förbi, vilket makten själv är medveten om, och det är därför de desperat greppar efter halmstrån när de ser sunda krafter växa sig starkare. Med hjälp av Orwellianska åtal försöker de att frihetsberöva alla som kan utmana deras makt. Gå med det enda riktiga motståndet i Norden du med och gör allt för att krossa detta system – för en bättre framtid för dina barn och barnbarn!

Titel:Free Rob Rundo – Banderollaktion i Stockholm Författad av:Näste 1 Publicerad:2023-04-06 Uppdaterad:2023-04-10

Läs också: