1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Månadsmöte och Ostarafest i Näste 2

Under påskhelgen samlades nästets medlemmar och aktivister med sina respektive familjer för månadsmöte och det efterlängtade firandet.

Strax innan lunchtid var samtliga kamrater och deras anhöriga på plats där dagens gästabud skulle stunda. Evenemangets arrangör hälsade medverkarna hjärtligt välkomna och ombad dessa att infinna sina platser kring borden för att inledningsvis hålla månadsmöte.

Nästeschef Mattias Sigvardsson välkomnades upp på scenen och öppnade mötet

Efter cirka 2 timmar var mötets programpunkter behandlade och det vankades således till middag. Dagens spis bestod utav inget mindre än ett fullkomligt formidabelt och himmelskt utsökt buffébord som en kamrat tillagat helt på egen hand. Onekligen värt att notera i sammanhanget var att samtliga kötträtter på buffén bestod av lokalproducerat nöt, fläsk och viltkött som två kamrater jagat och slaktat.

Då samtliga deltagare fyllt kistorna till bredden stånkade man ut i sånär salig belåtenhet och bejublade kokerskan för dennes storslagna insats. Följaktligen röjde man upp i lokalen för att hålla marknad där kamrater medtagit allehanda givande ting. Kring marknadsborden fann man alltifrån intellektuell litteratur, estetiska hantverk, kläder och vildmarksutrustning till närproducerade mat och hushållsprodukter.

Under marknaden som vanligtvis beträffar vuxna desto mer, anordnades tipspromenad och högtidspyssel för barnen under vårsolen utomhus.

Timmarna passerade förbi och det blev dags att återställa stolarna framför scenen för att lystra till Riksrådsmedlemmen Fredrik Vejdelands något kontroversiella, men klart positiva föredrag. Föreläsningen satte barnen i fokus och belyste påskfirandet under förkristen tid som kallades just ”Ostara”. (En mer ingående artikel kring föredraget ämnar talaren att publicera inom en snar framtid).

Föreläsningen med dess lättsamma och fyndiga karaktär uppskattades väl både av stora som små och Vejdeland tackades av publiken med rungande applåder. Därnäst återintog sammanträdets arrangör estraden och tackade deltagarna för den sanna folkgemenskapliga fryntlighet de skapat tillsammans och förklarade aktiviteten avslutad.

Önskar du också berika dina kunskaper om våra uråldriga seder och bruk såväl som oförvitligt försvara dem tillsammans med oss? Ansök idag till Nordiska Motståndsrörelsen!

Titel:Månadsmöte och Ostarafest i Näste 2 Författad av:Naste 2 Publicerad:2023-04-12 Uppdaterad:2023-04-15

Läs också: