1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Månadsmöte och aktivism vid cruising i Vetlanda

Lördagen den 6 maj avhöll Näste 7 sitt reguljära månadsmöte under dagen, för att sedan avsluta kvällen med en offentlig aktion.

Medlemmar och aktivister började dagen med att mötas upp någonstans i Smålands djupa skogar för att avhandla månadsmötet, som öppnades av konferenciern genom att dagordningen deklamerades. Först hedrade man månadens kämpe som för sin ihärdiga och altruistiska kamp för den ariska människans kommande seger, tilldelades nästets vandringspokal.

Efter några koppar kaffe och trevliga samtal om allt mellan himmel och jord med kamrater, var det dags för ett föredrag om säkerhet som hölls av nästeschef Hampus Maijala. Föredraget handlade om säkerhet i hemmet, säkerhet på gatan och digital säkerhet.

Efteråt inmundigades en välsmakande Korv Stroganoff som arrangörsgruppen hade tillagat och sedan påbörjades själva månadsmötet. Bland annat analyserade man 1 maj-aktionen och gjorde en utvärdering om det som var bra och det som var mindre bra, samt planerades andra kommande aktioner till framtiden.

När månadsmötet förklarades avslutat gjorde medlemmar och aktivister sig redo för att bedriva offentlig aktivism.
Den årliga bilcruisingen i Vetlanda skulle besökas, där Nordiska motståndsrörelsen har kommit att bli en traditionell del av folkfesten.

När man gick genom folkvimlet började en man i 50-års åldern gapa om att han hatar nazister, samt hur fega de är, men han tystnade fortare än kvickt när motståndsmännen och -kvinnorna ställde upp cirka tre meter från där han stod. Då ringde han istället polisen.

På en refug mitt i centrum ställde man upp och vecklade ut två banderoller och Tyrrune-fanan. Lagens långa arm kom förbi för att prata med nationalsocialisterna och kunde snabbt konstatera att det var fullt korrekt och förenligt med rådande lag att opinionsbilda på plats. Gubben som hade ringt polisen blev då ilsken och ställde sig mitt på vägen och blockerade bilarna, han krävde att få stå där med hänvisning till att motståndsmännen tilläts stå vid sidan av vägen. Polisen blev då irriterad på honom och sa åt honom att sluta blockera vägen, vilket han gjorde.

Många segerhälsningar, tummar upp och leenden mötte aktivisternas och medlemmarnas blickar i den härliga vårsolen under tiden de häftiga klassiska vrålåken sakta dundrade förbi. Efter nästan två timmar avslutade man aktionen och rullade ihop banderollerna och fanan för att avtacka varandra för en heldag i nationalsocialismens anda!

Titel:Månadsmöte och aktivism vid cruising i Vetlanda Författad av:Naste 7 Publicerad:2023-05-07 Uppdaterad:2023-05-09

Läs också: