1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Näste 3 till sjöss

Reportage från en friluftsaktivitet bestående av kajakpaddling och övernattning på en ö i Skåne.

Näste 3 inledde sommaren med en friluftsaktivitet, som bestod i kajakpaddling på sjön Immeln med övernattning på en av de många småöar som finns i denna. Man satt två personer i varje kanot, och det fanns begränsat utrymme för både ben och packning, så det gällde att bara ta med sig det allra mest nödvändiga. Att lösa sin övernattning utan tält var en instruktion given på förhand, och deltagarna gjorde detta på olika sätt, från att bara ligga mer eller mindre med sovsäck och liggunderlag i det fria, med eller utan vindskydd som komplement, till hängmatta med nätskydd mot insekter. Att klara en övernattning utan tält är dock inget större problem under ett varmt, regnfritt junidygn.

Marcus Hansson, i vanlig ordning på gott humör.
Ny sovutrustning testas.

Totalt paddlade deltagarna drygt 3 mil under ganska exakt ett dygn, med stopp vid olika öar för att laga mat eller fika, bada, och ibland bara komma ur kanoten och sträcka på sig då sittställningen var något påfrestande för ryggen, i synnerhet för längre personer. Vid något tillfälle då detta skedde hördes Marcus Hansson mumla något om ”gamlingar”.

Aktiviteten var sammanfattningsvis givande på många sätt – som friluftsaktivitet med alla olika små lärdomar som alltid kommer med dem, som träningspass, och som social aktivitet.

Nästeschef Daniel Gerdås navigerade tryggt sällskapet, trots utmaningen att sjön gradvis förtärde kartan.

Anslut dig för att vara med på framtida liknande givande aktiviteter!

Titel:Näste 3 till sjöss Författad av:Naste 3 Publicerad:2023-06-14 Uppdaterad:2023-06-14

Läs också: