1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Motståndsrörelsen besökte Sjöbo marknad

Motståndsrörelsen fanns på plats på Sjöbo marknad för att dela flygblad till besökarna.

Den lilla skånska orten Sjöbo har en årlig marknad som enligt kommunens egna uppgift varje år lockar runt 100 000 besökare. Den har de typiska marknadsinslagen med försäljning, matstånd och karuseller, och har funnits sedan 1864. Motståndsrörelsen fanns på plats för att dela flygblad. Först ställde man upp vid en av ingångarna till marknaden.

Därefter tog man en tur in på marknaden och fortsatte att dela ut flygblad till besökarna, som mestadels var positiva. Det blev några diskussioner under dagen. Många var sympatiskt inställda och några var sugna på att ansluta sig. De som var mest negativa var ett par tonårstjejer som ville argumentera, vars synpunkter motståndsmännen tålmodigt bemötte. Man kan slås av viss sorg av att höra unga människor ivrigt diskutera på ett självdestruktivt sätt, upprepandes alla floskler de har lärt sig, men samtidigt är det vad man bör förvänta sig utifrån den konstanta indoktrinering de utsätts för. Tjejerna ska i alla fall ha en eloge för att de försökte diskutera – en inställning som trots allt kan leda till att de tar sitt förnuft till fånga i framtiden.

Det var sammanfattningsvis en trevlig, i stort sett vit tillställning där Motståndsrörelsen kunde genomföra aktiviteten som planerat, och flygbladen gick åt.

Titel:Motståndsrörelsen besökte Sjöbo marknad Författad av:Naste 3 Publicerad:2023-07-21 Uppdaterad:2023-07-21

Läs också: