1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Motståndsrörelsen stod upp mot Stockholm Pride

En kortare sammanfattning om den motdemonstration som organisationen genomförde under lördagen följer här.

Efter en del aktivism under förmiddagen begav sig motståndsmän in till Stockholms innerstad för att beskåda spektaklet som är ”prideparaden”. Vid denna tid hade man redan dragit på sig snuthäng, så planerna på att diskret ta sig till den tilltänkta platsen fick skrotas, och man åkte in i samlad trupp.

Paraden skulle gå längst med Kungsgatan ner till Sturegallerian och Humlegården, så man tog sig till en av broarna som gick över Kungsgatan, där man spred ut sig lite. Det tog inte lång tid innan ett tjugotal civila och uniformerade poliser hade tagit sig till platsen. Här fick man vänta runt en och en halv timme på att början på tåget skulle komma fram till platsen. Under tiden fylldes det på med fler och fler människor, som av någon outgrundlig anledning frivilligt vill beskåda hela spektaklet.

En handfull nationalsocialister mot tusentals sinnesförvirrade människor.
Alltid lika kärleksfulla.

När tåget kommit runt hörnet vecklades banderollen med budskapet ”Värna Familjen – Mamma, Pappa, Barn” ut, och sänktes ner över kanten på bron. Det tog sen inte långt tid innan någon mentalsjuk människa fick spatt och försökte rycka åt sig hela banderollen. Självklart lyckades inte försöket, utan det ledde bara till att polisen började fösa bort fler och fler människor från platsen. Trots en enorm polisnärvaro på en väldigt liten yta lyckades polisen dock inte att hindra flertalet andra sinnesförvirrade rödingar och homofiler som blev kränkta av naturens lagar, och försökte få tag på banderollen. Alla försök slogs dock tillbaka och var förgäves, och banderollen stod kvar, till homofilernas förtret.

Predikanterna hade ett väldigt radikalt budskap.

När tåget äntligen passerat, efter en alldeles för lång tid och känslan av att ha torterats hos aktivisterna på grund av allt de fått utstå att se, begav man sig vidare, med polis och rödingar hack i häl. På vägen mot nästa anhalt stötte man på en rasfrämling som predikade om hur han menade att homofili är en synd som skickar dig till helvetet. Merparten av hans publik bestod av homofiler, som inte alls var nöjda med vad de hörde. Mannen struntade dock i detta och fortsatte sitt imponerande predikande som han skötte helt på improvisation.

Polisen skyddar det viktigaste de vet.

Vidare till Sergels Torg begav man sig härnäst, där det var tänkt att en regnbågsflagga skulle gå upp i rök. Polisen tolkade dock den medhavda flaggan som att den stulits från platsen och beslagtog den medans de diskuterade med högre befäl om något brott hade begåtts bara på grund av tanken på att den skulle brännas. När de till slut förstått att flaggan var medhavd återbördades den till kamraterna. Efter ett kort anförande om statens heliga symbol, som det är värre att förstöra än heliga texter, närmade sig publiken fanan och ville hjälpa till att förstöra den. Det hela slutade i en dragkamp för att riva sönder flaggan, där nästintill alla deltagare var från publiken.

Med flaggan förstörd tog man sig ut ur staden igen för att gemensamt åka vidare och äta en bit mat och diskutera dagen som gått. Som sista aktivitet hämtade man upp flertalet regnbågstrasor som autonoma nationalsocialister samlat på sig under veckan, vilka på en isolerad plats gick upp i ett hav av eld. Ett passande avslut på dagen!

En mer detaljerad rapport från hela dagen kommer framledes. Håll utkik här på Motståndsrörelsen.se.

Titel:Motståndsrörelsen stod upp mot Stockholm Pride Författad av:Näste 1 Publicerad:2023-08-06 Uppdaterad:2023-08-06

Läs också: