1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Pär Öberg talade om självkänsla

I Skåne arrangerades det föredrag och kräftskiva.

Ute på den skånska landsbygden spenderade medlemmar och sympatisörer med familjer en eftermiddag tillsammans, då det anordnades ett föredrag av Pär Öberg från Nordiska motståndsrörelsens riksledning. Temat för föredraget var självkänsla. Efter föredraget hade man en kräftskiva.

Pär Öberg började sitt föredrag med att göra en distinktion mellan självkänsla och självförtroende. Självförtroende relaterar till saker man gör, att man vet att man är duktig på en viss sak. Självkänsla handlar om hur man känner för sig själv. Man kan exempelvis ha en känsla av att man ”egentligen” är en bluff. För en person med låg självkänsla är ett typiskt beteende att man har ett starkt bekräftelsebehov. Som Öberg uttryckte det, så kan man vara ett ”läckande såll” för komplimanger. Det hjälper inte hur mycket man får höra att man är bra, det sätter sig inte. Detta beteende ser man ofta på internet, många låter ett sådant bekräftelsebehov komma till uttryck där, vanligen genom en ständig jakt på ”likes”. En person med låg självkänsla kan också uppleva att världen kretsar runt honom eller henne – ”alla tittar på mig”.

Att många människor har låg självkänsla är emellertid inget konstigt menade Öberg. Vi lever i ett system som uppmuntrar till detta, som försöker inpränta dålig självkänsla i oss. Det kan handla om skuld som inprogrammeras i vita människor, eller om reklamer som på olika sätt berättar för oss att vi inte duger som vi är. För att duga måste vi kompensera på något sätt, kanske genom ett kirurgiskt ingrepp.

Pär Öberg.

Det allra bästa skyddet mot dålig självkänsla är att man som barn får villkorslös kärlek. Men man kan också på olika sätt jobba med sin dåliga självkänsla. Det finns hjälpsamma böcker på ämnet. Öberg rekommenderade författaren Mia Törnblom.

Om man börjar förbättra sin självkänsla så märks det på olika sätt. Man blir gladare, mer avslappnad och lever mer i nuet, vilket ens omgivning svarar positivt på. Styrkan man bygger upp inom sig gör också att man klarar av mer tryck utifrån, vilket såklart är till nytta i kampen.

Avslutningsvis kom Öberg in på att ämnet också relaterar till andliga frågeställningar, vilket ledde till intressanta diskussioner som inte kan återges här, men kanske sammanfattade en deltagare saken väldigt väl när han sa att ”det andliga höjer självet, reklamen sänker det”.

Efter föredraget serverades kräftor.

När Öbergs föredrag var slut dukades det till bords, och efter kräftmiddagen serverades fika. Deltagarna bjöds till fikat på musikunderhållning av en trubadur från nästet som framförde egenskrivet material med inspirerande texter. Det fanns också ett bokbord på plats, där även hemmatillverkade ljus med tryckta motiv fanns till försäljning.

Tillverkade av en medlem i nästet.

Det var en lyckad och trevlig tillställning, vilket påtalades av flera nöjda deltagare!

Titel:Pär Öberg talade om självkänsla Författad av:Naste 3 Publicerad:2023-08-14 Uppdaterad:2023-08-16

Läs också: