1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Legio Hungaria firade 5 år

Representanter från Motståndsrörelsen besökte Ungern under den nationella organisationens firande.

Redan 2019, strax efter den ungerska organisationen Legio Hungaria formades, söktes samarbete med Nordiska motståndsrörelsen och en delegation med Simon Lindberg i spetsen fanns på plats i Budapest.

Allt sedan dess har organisationen växt och mognat till en kraft att räkna med i Ungern och är på många sätt ett föredöme inom europeisk frihetskamp genom en god organisationsstruktur och en aktiv och kämpande skara medlemmar.

Enligt Legio Hungarias upplägg för denna tillställning, som gick från torsdag till söndag, var första dagen ägnad åt gemensam träning och tävling och fredagen för interna ceremonier såsom upptagande av nya medlemmar.

Lördagen var den stora dagen där organisationen firade sina första fem år med inbjudna gäster från hela Europa. Efter att ledningen presenterat en organisationsberättelse och sammanställning av resta mil i kampens tecken, olika genomförda aktiviteter och annan obskyr och roande statistik var det nu tid för utländska representanter att läsa upp sina hälsningar.

Efter att representanter från NAF i Schweiz och Sinimusta Liike i Finland lyckönskat värdorganisationen var det dags för Daniel Odh från Nordiska motståndsrörelsen.

I korthet handlade hans tal om hur Legio Hungaria gjort ett stort avtryck i framför allt den Ungerska, men även den europeiska frihetskampen. På relativt kort tid har de imponerat och inspirerat många nationella även långt upp i det kalla norden.

Daniel Odh håller tal som direktöversätts av Legio Hungarias ledare Béla Incze.

Därefter lästes en officiell hälsning upp från Nordiska motståndsrörelsen, vartefter talet avslutades traditionsenligt och en ceremoniell utväxling av fanor skedde.

De organisationer och partier som inte kunde deltaga på plats av en eller annan anledning hade skickat in lyckönskningar som lästes upp av ledaren Béla Incze.

När denna punkt var slut delades det ut olika former av utmärkelser för medlemmar som varit med sedan Legio Hungaria startades och fram till idag. Det märktes att detta uppskattades stort bland medlemmarna för det var med stor vördnad de fick ta emot denna framme vid scen av deras ledare Béla Incze.

Senare på kvällen vankades det ett spektakulärt födelsedagsfirande med tårta, rökfacklor och gemensam sång som ekade över vidderna långt in på småtimmarna.

Nordiska motståndsrörelsen vill tacka Legio Hungaria för inbjudan och hoppas vi syns snart igen!

Titel:Legio Hungaria firade 5 år Författad av:Redaktionen Publicerad:2023-08-16 Uppdaterad:2023-08-18

Läs också: