1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Film från Ungern-besöket och intervju med en av deltagarna

Från Nordiska motståndsrörelsens besök hos Legio Hungaria.

Vi har pratat med Daniel från Näste 2 som utgjorde en del av delegationen från Nordiska motståndsrörelsen under Legio Hungarias femårsfirande.

Du var nyss nere i Ungern och träffade på våra kamrater i Legio Hungaria. Vad var dina spontana reaktioner om Ungern i allmänhet och Legio Hungaria i synnerhet?

Framför allt vilket underskattat resmål Ungern och främst Budapest är, både för unga och för barnfamiljer. Detta är mitt tredje besök i staden och jag kan verkligen rekommendera det. Staden är med europeiska mått väldigt ren och har en rik och lång historia. Man får även mycket för pengarna, samt att det inte alls har drabbats av migrant-vågorna så som vi i Norden och norra Europa har.
Det som slog mig mest angående Legio Hungaria var inte hur mycket större organisationen hade blivit, utan snarare hur positivt den hade utvecklats.

Vid ett stopp på väg till firandet.

Vad fanns det för några skillnader eller liknelser mellan Motståndsrörelsen och Legio Hungaria?

Den främsta skillnaden är att de inte har en parlamentarisk gren utan fokuserar mer på aktivism och gemensam träning.

Det vi har gemensamt är våra större aktiviteter med protestmarscher och demonstrationer, dock så är deras mera inriktade mot BLM-rörelsen och Peddolobbyn, medan våra är mera inriktade på att stoppa folkutbytet. De ser antagligen inte folkutbytet som ett problem ännu i Ungern tack vare att demografin där inte ändrat sig på samma vis som hos oss.

Ceremoniell utväxling av fanor.

Du höll även tal, kan du kort återberätta vad det handlade om?

Det handlade om Legio Hungaria och den bedrift de lyckats med under sina första fem år.

Har du några avslutande ord?

Det är väldigt intressant att träffa likasinnade utomlands, och då speciellt som inbjuden från en annan organisation, och se de likheter och skillnader som vi har. Och där skillnaderna mest visar sig i ett annat språk och en annan kultur, men där de eviga värdena i livet som kampen mot marxismen, globalismen och att säkra existensen för vårt folk och en framtid för vita barn, alltjämt sitter djupt i ryggmärgen på europeiska nationalister.

Vi tackar Daniel för intervjun och hoppas vi får se dig snart igen i talarstolen!

Titel:Film från Ungern-besöket och intervju med en av deltagarna Författad av:Redaktionen Publicerad:2023-08-19 Uppdaterad:2023-08-21

Läs också: