1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

En heldag med kamp i Västerås

10 september avhandlades ett månadsmöte följt av både föredrag, träning och broaktion.

Dagen började på förmiddagen med att nästeschefen hälsade deltagarna välkomna, och därefter inledde månadsmötet. På mötet gick man igenom det lyckade arrangemanget av Nordendagarna som varit några veckor tidigare. Positiva såväl som negativa reflektioner över hur allt hade skötts som arrangörer gicks igenom av sällskapet, och förbättringsförslag inför kommande arrangemang togs fram.

Efter att aktivismen som varit gåtts igenom, och framtida planer lagts upp var det dags för nästa punkt för dagen.

Lunch ställdes fram för deltagarna, som fick avnjutas i samband med att Joakim Kannisto höll ett föredrag. Temat för dagen var angående polislagen och riktlinjerna polisen har att förhålla sig till, samt vad vi som opposition till detta system specifikt behöver veta om våra rättigheter vid kontakt med polisen.

Bland annat togs förhållningsregler som proportionalitetsprincipen och objektivitetsprincipen upp. Två rättesnören som polisen älskar att bryta mot när de stöter på organiserade nationalsocialister, då de räknar med att kunna komma undan med det.

Under föredraget skedde även diskussion med publiken om de olika lagar som togs upp, och konkreta exempel som kamrater själva råkat ut för gicks igenom, samt vad man kan göra i sådana situationer.

Samtliga paragrafer i polislagen som är av intresse, gicks igenom, och föredragshållaren konstaterade hur oerhört luddigt skrivna alla lagar faktiskt är, just för att polisen ska kunna komma undan med nästintill vad som helst. Polisen bryter mot sina egna lagar varje dag, men kan alltid hävda att de kände att det de gjorde var rättfärdigat på grund av situationen. Det som måste ske är dock att folk använder statens egen byråkrati för att slå tillbaka så att polisen i framtiden inte vågar bete sig hursomhelst, för att de vet att det kommer att straffa sig.

När föredraget var slut fick alla tillfälle att klä om till träningskläder då en gemensam träning skulle hållas. Kampsport tränades, där fokus framförallt låg på situationer som kan uppstå då man på en offentlig aktivitet stöter på våldsamma antagonister.

Efter ett intensivt träningspass som slutade med sparring gjorde man sig klara för dagens sista aktivitet. Med bil tog man sig till en gångbro över E18, där man ställde upp med banderoll och fanor, i båda riktningar.

Allt från handhjärtan och tummar upp till tutningar och även långfingrar mottogs under broaktionen. Dessutom var det flera personer som passerade gångbron som uttryckte sin uppskattning till kamraternas närvaro, bland annat ett medelålders par som var väldigt glada över att få möjligheten att diskutera en längre stund med nationalsocialister.

Det var också dags för en del av innehållet i dagens tidigare föredrag att få visa sig i praktiken när två kortväxta nyutexaminerade stackars poliskvinnor körandes en civil polisbil dök upp på bron mot slutet av aktiviteten . Med pondus likt ett litet barn som ska tillrättavisa en vuxen gick de fram till kamraterna. Den ena kvinnan var märkbart kränkt över att interaktionen filmades och tyckte att det var respektlöst att någon skulle spela in vad hon gör i sin yrkesutövning (kanske har hon valt fel jobb i så fall?).

Om blickar kunde döda.

Som många poliser före henne kunde hon trots flera år på Polishögskolan fortfarande inte lagen och ifrågasatte om det fanns något tillstånd för att stå på bron. När kamraterna informerat polisen om just de lagarna som polisen har betalt för att upprätthålla, fällde den kränkta en spydig kommentar och drog sig med svansen mellan benen tillbaka till bilen och åkte långsamt därifrån.

När man kände sig klara på bron begav mig sig vidare för att gemensamt äta ett mål mat, då klockan var mycket. Därefter tog man farväl av varandra för denna gång och åkte hemåt.

Titel:En heldag med kamp i Västerås Författad av:Näste 1 Publicerad:2023-09-10 Uppdaterad:2023-09-15

Läs också: