1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Föredrag med kräftskiva i Dalarna

En långväga gäst besökte Näste 5 för att prata om strukturell rasism.

Dagen började med att några aktivister och medlemmar besökte ett till lokalen närliggande gym för att träna tillsammans innan tillställningen skulle starta. En liten stund senare tog man sig till lokalen för att förbereda inför alla de aktiviteter som skulle ske under dagen. Månadsmöte, föredrag och kräftskiva med tillhörande umgänge stod på helgens schema.

Förmiddagen var nu snart slut och resten av nästet hade anlänt. Ett gemensamt möte var det första som behövde avhandlas. Åhörarna blev väl informerade över vad som hänt sedan sist och vad som kan komma att hända framöver. Denna information gick tämligen snabbt att få ut och direkt efter mötets sista punkt började det ställas iordning för det efterlängtade föredraget.

Riksrådsmedlemmen Fredrik Vejdeland gick nu upp och ställde sig framför nästets medlemmar och sympatisörer. Till en början försökte han ge en vettig definition till vad strukturell rasism faktiskt är, dock inte utan att först förklara hur otroligt abstrakt och flummigt detta moderna fiendebegrepp är skapt till att vara.

Föredragshållaren fortsatte sedan med att invertera de grupper som vanligtvis nämns när det kommer till nyligen nämnda modeuttryck. Med detta menas att Vejdeland redovisade och förklarade all strukturell rasism som vita människor utsätts för. Ingen i rummet blev nog förvånad när flertalet exempel började radas upp.

Som avslutning bjöds det in till frågestund. Allt ifrån personliga erfarenheter till humoristiska inslag och intressanta frågor yttrades från publiken och var något som riksrådsmedlemmen fick ta sig an. Efter detta avslutades anförandet och tillställningen gick vidare till sin sista del.

För att deltagarna inte skulle lämna lokalen hungriga hade arrangörsgruppen tillagat en traditionsenlig kräftskiva. Medan man åt av maten fick samtliga chansen att socialisera sig med de kamrater som man kanske inte träffar allt för ofta.

Mätta och nöjda tackade deltagarna varandra för en trevlig dag och önskade ett snabbt återseende!

Titel:Föredrag med kräftskiva i Dalarna Författad av:Naste 5 Publicerad:2023-09-13 Uppdaterad:2023-09-14

Läs också: