1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Nordiska motståndsrörelsen deltog på europeisk kongress i Wien

Under föregående helg deltog Nordiska motståndsrörelsen på en kongress för europeisk enighet i Österrike. Fredrik Vejdeland höll tal för organisationens räkning.

Under föregående helg anordnade Kommittén för den första Gerd Honsik-Europakongressen en konferens för att både uppmana till europeisk enighet och hedra den tysk-österrikiske frihetskämpen Gerd Honsik. Nordiska motståndsrörelsen var inbjudna att hålla tal tillsammans med CasaPound (Italien), Der Dritte Weg (Tyskland, Nouvelle Droitte (Frankrike) samt en österrikisk representant. Fredrik Vejdeland från Nordiska motståndsrörelsens svenska riksråd talade för organisationens räkning.

Delegationen från Nordiska motståndsrörelsen anlände till Wien på fredagskvällen och mötte upp kamrater vid en nationell pub där man knappt hann komma innanför dörren innan man blev bjudna på riktig österrikisk wienerschnitzel och öl. På plats fanns i lokalen bland annat ungrare, tjecker, schweizare, tyskar och österrikare – förenade i kampen för ett fritt Europa. Efter en mycket trevlig afton i goda kamraters lag tvingades deltagarna lägga sig relativt tidigt eftersom lördagens kongress skulle börja redan på morgonkvisten.

Daniel från Näste 2 var del av Nordiska motståndsrörelsens delegation.

Talade om hotet från den reaktionära nationalismen

Under lördagen samlades man i den lokal där konferensen skulle hållas. En munter sak som blev ett samtalsämne var att antifascister hade begett sig till den ungerska gränsstaden Ödenburg, då de fått för sig att mötet skulle hållas där, i syfte att attackera mötet. Istället kom de till ett tomt hus och blev dessutom konfronterade av ungerska nationalister och arga invånare. Mötesdeltagarna skrattade gott åt hur Antifa hade lurats till Ungern och åt de filmklipp som visade hur de förnedrades.

Därefter inleddes konferensen. Efter att en konferencier förklarat syftet med kongressen och den nybildade kommittén var det dags för talarna att äntra talarpodiet. Först ut var en österrikisk nationalist som talade om Europa som en kulturell enhet och behandlade olika europeiska myter, men som också framhöll att vi för att uppnå europeisk enighet måste skapa en ny myt och inte enbart förlita oss på de gamla.

Därefter var det dags för Fredrik Vejdeland som både talade om Nordiska motståndsrörelsens kamp för ett enat Norden och samarbetet mellan europeiska nationella organisationer för ett Europa som är under attack. Vejdeland konstaterade att det finns mer som enar oss européer än splittrar oss, men att det också finns gamla konflikter och oförrätter som vilar under ytan som vi måste se bortom då de inte längre är relevanta och då hela Europa är under attack från en fiende som vill utrota oss.

Fredrik Vejdeland talar.

Vejdeland gick igenom en rad historiska konflikter som kanske verkade rimliga där och då men som slutade med att europeiska folkslag slaktade varandra i kampen om landområden, för religiösa motiv eller kring vilka som ska dominera Europa. Vejdeland poängterade att den judiska makteliten många gånger spelat ut länder mot varandra och profiterat på europeiska konflikter, och nämnde bland annat Slaget vid Waterloo, Andra boerkriget men även Andra världskriget där man lyckades övertyga Churchill och engelsmännen om att Storbritannien inte kunde dela makten i Europa med Tyskland.

I talet återkom Vejdeland vid flera tillfällen till de reaktionära nationalisterna som idag har den globala maktelitens stöd. Dessa har i sin tur bildat en allians tillsammans med liberaler och globalister som använder sig av dem för att styra opinionen och rekrytera arisk kanonmat till de krig som Nato och resten av Väst bedriver. Vejdeland konstaterade att Nato, vars medlemsstater är mångkulturella och tillåter miljontals rasfrämlingar att invadera Europa, inte är någon beskyddare av västvärlden som de reaktionära nationalisterna och liberalerna påstår. Slutligen varnade Vejdeland för att kriget mellan Ryssland och Ukraina riskerar att skapa splittring och illvilja mellan nationella organisationer och att fientliga sinnade krafter definitivt kommer att försöka använda sig av denna förödande konflikt för att förhindra europeisk enighet.

Nouvelle Droitte, CasaPound och Der Dritte Weg

Efter Vejdelands tal var det dags för Pierre Krebs, en fransk-tysk teoretiker som är grundare till kulturföreningen och tankesmedjan Thule-Seminar och som nu talade för Nouvelle Droitte. Detta tal var akademiskt och esoteriskt, men också radikalt på flera punkter när det kom till blodsmystik, ariska arketyper och rassjälen. Krebs motsatte sig Spenglers tes om att västerlandets undergång är oundviklig och menade att vår ras kan leva för evigt om den hålls ren.

Därefter höll Davide Brancaglion från CasaPound ett tal som både handlade om politisk och social kamp men som också framhöll vikten av ett enande kring en gemensam europeisk idé och en europeisk nationalitet.

Sist ut var en aktivist från Der Dritte Weg som gick igenom belägringen av Budapest där tyska och ungerska trupper kämpade heroiskt mot Sovjetunionen, något som idag är känt som Ärans dag och hedras med en minnesmarsch varje år.

Konst och kulturstaden Wien

Söndagen ägnades åt en rundtur i konst- och kulturstaden Wien där gästerna strövade omkring bland allt ifrån fantastiska monument, statyer och katedraler, det habsburgska slottet, Mozarts bostad och Hitlers balkong från vilken han talade till österrikarna under Anschluss. De gamla stadsdelarna – som inte hade bombats sönder och samman av de allierade – besöktes också där sällskapet även fick ta del av lokala sägner som överlevt ända fram till idag. Helt klart är Wien en stad med en anrik och väldigt intressant historia, med en storslagen konst och kultur som påminner oss om vad vår ras är förmögen att skapa.

Avslutningsvis vill Nordiska motståndsrörelsen tacka Gerd Honsik-kommittén för inbjudan till kongressen och inte minst de österrikiska kamraterna för den stora gästvänlighet som uppvisades gentemot våra medlemmar.

Titel:Nordiska motståndsrörelsen deltog på europeisk kongress i Wien Författad av:Redaktionen Publicerad:2023-10-17 Uppdaterad:2023-10-17

Läs också: