1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Månadsmöte med sjukvårdsutbildning

Kamrater från Näste 7 samlades någonstans i den småländska skogen för att avhålla månadsmöte.

Dagen började med att konferenciern hälsade alla välkomna och gick igenom dagens upplägg. Efter medlemmarna hade hälsats välkomna påbörjade man dagens första aktivitet, vilket var en genomgång av basal sjukvård där kamraterna fick öva på hur man skulle bete sig i ett nödläge. Några saker man fick öva på var att sätta en tourniquet på kamrater och även göra sina egna tourniqueter. Man fick även öva på att släpa och bära sina kamrater, vilket ledde till att detta blev en väldigt uppskattad övning bland medlemmarna och man hade det väldigt roligt under tiden.

När man hade gått igenom och övat på olika scenarion intog fånghjälpsansvarige i nästet scenen. Han berättade att Fånghjälpen finns till för att hjälpa kamrater och dess anhöriga när medlemmar får diverse problem med rättsväsendet.

Efter att denna redogörelse var klar fick de nya medlemmarna en genomgång av IT-gruppen i hur man krypterar meddelanden via e-post för säker kommunikation. Under tiden passade övriga medlemmar på att umgås och ha det allmänt trevligt.

Samtidigt intog kökslaget köket och började med maten som så småningom serverades. Maten för dagen var potatis med kycklinggryta, vilket blev väldigt uppskattat av medlemmarna. När kamraterna hade ätit upp var det dags för IT gruppen att hjälpa medlemmarna med sina datorer och man hade även enskilda möten. De kamrater som inte hade samtal passade på att umgås ytterligare och plockade på sig propaganda

När de individuella samtalen var klara var det dags att avhandla månadsmötet där man gick igenom månaden som gått. Man började med att gå igenom blixtdemonstrationen i Uppsala där medlemmarna och aktivisterna fick beröm för sin goda uppslutningsförmåga och sitt agerande före, under och efter demonstrationen. Man passade även på att berömma de kamrater som stod upp emot homolobbyn i Nässjö, även om vissa mådde väldigt dåligt efteråt av allt man hade sett på plats där i Pride-tåget. Man gick även igenom den kommande månaden och man kunde konstatera att denna månaden kommer bli väldigt intressant.

När månadsmötet väl var klart tackade man av varandra för denna gången och vissa medlemmar åkte vidare för att umgås under kvällen.

Titel:Månadsmöte med sjukvårdsutbildning Författad av:Naste 7 Publicerad:2023-10-18 Uppdaterad:2023-10-18

Läs också: