1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Övernattning i Småländska skogen

Näste 7 genomförde en vildmarksaktivitet i skogen utanför Jönköping

Kamrater i Näste 7 samlades under eftermiddagen på lördagen för att påbörja en vandring in i skogen. Med karta och kompass navigerade sällskapet längs med en vandringsled, men man gjorde också avstickare från vandringsleden för att träna på att navigera i vild terräng.

Vid avfärd hade solen redan börjat gå ned och man fick träna på att försöka se i mörker. Även fast man hade ficklampor med sig försökte man så långt det var möjligt att inte nyttja dessa just för att träna upp mörkerseendet.

Kamraterna gick genom tät skog, öppna fält, branta backar och även genom trånga tunnlar. Ibland behövde olika lösningar finnas för att lyckas ta sig fram, bland annat skulle man korsa en å. Det löstes med hjälp av två större grenar som låg över bäcken, och som mot förmodan visade sig klara att bära en motståndsmans vikt.

Efter en stunds vandrande tog man en paus och gjorde upp en eld och tillagade mat. Därefter fortsatte vandringen då slutdestinationen ännu inte var nådd. Det var en svår terräng och vandringen tröttade ut kamraterna, men den var också mentalt påfrestande då man var tvungna att anstränga sig för att hitta rätt i mörkret.

Någon gång mellan klockan ett och två på natten kom man slutligen fram till rastplatsen och man gjorde då upp läger för natten. Det blev några timmars sömn, men när solen börjat gå upp var det dags att fortsätta den sista biten av vandringen tillbaka till samlingsplatsen.

Titel:Övernattning i Småländska skogen Författad av:Naste 7 Publicerad:2023-10-30 Uppdaterad:2023-11-15

Läs också: