1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Bojkotta Israel – undvik dessa företag och varumärken

Många företag och varumärken i Sverige har kopplingar till Israel och sionismen. Här reder vi ut vilka varor du som medveten konsument bör undvika och varför.

Nordiska motståndsrörelsen har tagit officiell ställning mot Israel och önskar därför också ditt engagemang i denna fråga. Förutom att du ansluter dig till kampen kan du också göra val i din vardag för att inte stärka terrorstaten och sionismen mer än nödvändigt, genom medveten konsumtion och aktiv bojkott.

Vi förstår att det är svårt att undvika alla sionistiska varumärken och försöker därför underlätta något genom att rangordna i olika prioriteringar hur viktigt det är att bojkotta respektive företag och varumärke och en förklaring kring varför. Vissa märken är dock så pass dominerande att de nästan inte kan undvikas och det är heller inte så att vi kommer hålla det mot dig om du inte skulle kunna följa listan dogmatiskt, men förhoppningsvis kan den hjälpa dig att åtminstone göra några bättre val. En bojkott handlar givetvis inte heller om att slänga de produkter du eventuellt redan äger från pro-israeliska företag, utan om att du ska försöka undvika det när du handlar framöver.

Det florerar massvis av sådana här listor på nätet och vi skulle ha kunnat göra det enkelt för oss genom att bara kopiera någon av dessa, men då flera av dessa är kopior på kopior, ibland baserade på rykten och ibland är väldigt inaktuella, har vi istället valt att lägga ett omfattande arbete på research själva för att sammanställa denna lista från grunden. När vi säger att du ska bojkotta ett specifikt företag av någon anledning ska du kunna lita på oss att vi undersökt ägarförhållanden, nyheter och officiella uttalanden med mera noggrant för att säkerställa att det faktiskt är ett riktigt dåligt företag.

Däremot är vi inte säkra på att listan är komplett utan att vi kan ha missat någon eller några. Känner du till sionistiska företag vars produkter och varumärken inte finns med på listan får du gärna höra av dig till oss, men i sådant fall gärna också med någon källhänvisning.

Just nu är det givetvis högaktuellt med en bojkott av Israel med anledning av det pågående kriget, men vi uppmanar våra sympatisörer att, krig eller inte, alltid – året om – bojkotta Israel och sionismen, så länge som judestaten består.

Det finns tusentals mer eller mindre omoraliska, anti-vita och kanske rent av ondskefulla företag, men vårt motiv med denna lista handlar om sionism och judisk makt som utgår ifrån stödet till staten Israel. Alla företag som fördömt de så kallade terrordåden eller skänkt pengar till ”neutrala” biståndsorgan finns inte med, det krävs ett mer aktivt och öppet ställningstagande för att ta plats på vår lista.

Vi har sammanställt en utskrivningsbar pdf med de mest prioriterade varumärkena i bokstavsordning, men den fullständiga listan finner du bara här nedan:

Prio 1: Produkter tillverkade i Israel, importerade hit

 

Företag: SodaStream.
Produkt: Kolsyremaskiner och tillbehör till dessa, samt olika smaksättningar och essenser.
Säljs: Förekommer i större matvarubutiker samt i elektronikaffärer.

 

Företag: Agrexco, Carmel, Jaffa och Top.
Produkt: Frukt och grönsaker.

Säljs: Kan periodiskt förekomma i alla matvarubutiker.

Följande frukt och grönsaker bör framförallt kontrolleras efter ursprung eller dessa företags logotyper då de mer ofta än andra odlats i Israel: Apelsiner, avokado, citroner, dadlar, grapefrukt, granatäpple, körsbärstomater, mango, paprika, vindruvor och sötpotatis.

 

Företag: Lupilu.
Produkt: Våtservetter (finns även Lupilu blöjor och kläder med mera som inte tillverkas i Israel)
Säljs: Exklusivt på Lidl.

 

Företag: Hälsans kök.
Produkt: Vegetarisk fryst färdigmat.
Säljs: Förekommer i stort sett i alla matvarubutiker.

 

Företag: Morrocanoil.
Produkt: Hårvård.
Säljs: Kicks, Lyko, Åhlens med flera

 

Företag: Galil, Gamla, Hermon, Yarden.
Produkt: Vin.
Säljs: På Systembolaget.

 

Företag: M&H (Milk and honey)
Produkt: Whiskey.
Säljs: På Systembolaget.

 

Företag: Keter.
Produkt: Utemöbler, dynboxar med mera
Säljs: Jula, Bauhaus, K-Rauta med flera

 
Israeliska våtservetter till bebisar på Lidl.
 

Prio 1: Öppet sionistiska företag med utbredd verksamhet i Israel

 

Företag: Coca Cola Companies.
Andra populära varumärken som ägs av Coca Cola Companies: Bonaqua, Fanta, MER, Powerade och Sprite.
Produkt: Läsk, saft och energidryck.
Säljs: I alla matvarubutiker, bensinstationer och många snabbmatsrestauranger med mera.

Coca Cola Companies har mottagit officiellt pris av dåvarande israeliska premiärministern för sitt starka stöd till Israel. Äger flera fabriker och bondgårdar, där vissa dessutom finns på mer nyligen ockuperade områden i Palestina. Coca Cola Companies delägs dessutom som många andra företag på denna bojkottlista av det enormt mäktiga judiskt-kontrollerade investmentbolaget Blackrock.

 

Företag: PepsiCo.
Andra populära varumärken som ägs av PepsiCo: 7up, Doritos, Lays, Lipton, Tropicana, Quaker och Zingo.
Produkt: Läsk, chips, flingor, juice och te.
Säljs: I alla matvarubutiker, bensinstationer och många snabbmatsrestauranger med mera.

PepsiCo heläger SodaStream som är ett israeliskt företag som återfinns med högsta prioritet på denna bojkottlista. PepsiCo deläger och samarbetar dessutom med den israeliska livsmedelsproducenten Strauss group.

 

Företag: Puma.
Produkt: Sportartiklar, skor och kläder med mera.
Säljs: De flesta sportaffärer såsom Stadium, Team Sportia med flera.

Puma är den främsta sponsorn till Israel Football Association (IFA) och stöder dessa med mångmiljonbelopp årligen. IFA står förutom Israels internationella landslag också bakom fotbollslag på olika nivåer i alla delar av det ockuperade Palestina.

 

Företag: Nestlé.
Andra populära varumärken som ägs av Nestlé: After Eight, Cheerios, Kit kat, Lion, Nescafé, Purina, Smarties och Zoegas.
Produkt: Barnmat, bröstmjölksersättning, choklad, kaffe, djurfoder med mera.
Säljs: I alla matvarubutiker.

Nestlé äger Israels största livsmedelskedja Osem och har flera fabriker i Israel även för Nestlé-produkter. Nestlé är dessutom delägare till Loreal som återfinns på denna bojkottlista med hög prioritet.

 

Företag: Estée Lauder.
Andra populära varumärken som ägs av Esteé Lauder: Bobbi Brown, Clinique, MAC, Origins, The Ordinary, Tom Ford, Too Faced och Smashbox.
Produkt: Hårvård, hudvård och smink.
Säljs: Kicks, Lyko, Åhléns med flera.

Estée Lauder är ett judiskt familjeföretag som länge varit verksamt i Israel och öppet uttalat sitt stöd för staten. Styrelseledamoten Ronald S. Lauder är också ordförande i den judiska lobbyorganisationen World Jewish Congress som även arbetar aktivt här i Sverige med att bland annat försöka förbjuda Nordiska motståndsrörelsen.

 

Företag: Loreal.
Andra populära varumärken som ägs av Loreal: Biotherm, CeraVe, Diesel, Essie, Garnier, Giorgio Armani, It Cosmetics, Kerastase, Kiels, Lancome, Matrix, Maybeline, Nyx, Prada, Ralph Lauren, Redken, Urban Decay, Vichy och Yves Saint Laurent.
Produkt: Hårvård, hudvård, kläder, accessoarer och smink.
Säljs: Klädbutiker eller Åhléns med flera beroende på vilket av varumärkena du letar efter.

Loreal har mottagit officiellt pris av dåvarande israeliska premiärministern för sitt starka stöd till Israel. Har både tillverkning och forskningscenter i Israel på ockuperad mark. Största ägare till Loreal är det judiska företaget Bettencourt, men även Nestlé som också återfinns på denna bojkottlista med högsta prioritet.

 

Företag: Intel.
Produkt: Datordelar och tillbehör.
Säljs: I datorbutiker. Många datorer som säljs innehåller dessutom processorer eller andra delar från Intel.

Intel är en stor och mångårig supporter av Israel. De driver flera fabriker och utvecklingscenter i Israel, bland annat på nyockuperad palestinsk mark. Intels produktion i Israel står för 1,75% av landets samlade BNP. De drog också nyligen tillbaka sitt deltagande från en stor teknik-mässa för att en av initiativtagarna uttryckte att Israel bedriver ett folkmord på palestinier.

 

Företag: Hewlett Packard (HP).
Produkt: Datorer, skrivare och datortillbehör.
Säljs: I elektronikaffärer och datorbutiker.

HP har kontrakt och samarbete med den israeliska regeringen för deras officiella datorsystem. HP driver dessutom flertalet fabriker och ett forskningscenter i Israel.

 

Företag: Schiesser.
Produkt: Underkläder, badlakan och pyjamasar m.m.
Säljs: I klädaffärer online exempelvis Zalando, Cdon och Boozt.

Puma har länge bojkottats världen över för sitt stöd till Israel.

 

Prio 2: Pro-israeliska företag med verksamhet i Israel

 

Företag: Danone.
Andra populära varumärken som ägs av Danone: Actimel, Activia, Danonino och Proviva.
Produkt: Yoghurt och fruktdryck med aktiv bakteriekultur för magen.
Säljs: I alla matvarubutiker.

Danone är delägare i den israeliska livsmedelsproducenten Strauss group och i flera andra mindre israeliska livsmedelsföretag.

 

Företag: Google.
Andra populära varumärken som ägs av Google: Android, Chromebook, Chromecast, Gmail, Pixel och Youtube.
Produkt: Webläsare, appar, telefoner, surfplattor, högtalare med mera.
Säljs: I alla elektronikaffärer, samt att deras appar finns på nätet och i de flesta mobiltelefoner.

Google grundades av två judar som fortfarande äger stora delar av företaget. De har uttryckt stöd för Israel och har också ganska stor verksamhet i landet. Google drog nyligen tillbaka sitt deltagande från en stor teknik-mässa för att en av initiativtagarna uttryckte att Israel bedrev ett folkmord på palestinier. De har skrivit under en lista från den sionistiska lobbygruppen ADL om att motarbeta ”antisemitism”. Google delägs dessutom som många andra företag på denna bojkottlista av det enormt mäktiga judiskt-kontrollerade investmentbolaget Blackrock.

 

Företag: Meta.
Andra populära varumärken som ägs av Meta: Facebook, Instagram, Messenger, Meta Quest och WhatsApp.
Produkt: Sociala medier, appar, VR med mera.
Säljs: I alla elektronikaffärer, samt att deras appar och sociala medier finns på nätet.

Meta grundades av en jude som fortfarande är VD för företaget. Meta har uttryckt ett mycket starkt stöd för Israel. De drog nyligen tillbaka sitt deltagande från en stor teknik-mässa för att en av initiativtagarna uttryckte att Israel bedrev ett folkmord på palestinier. Meta delägs dessutom som många andra företag på denna bojkottlista av det enormt mäktiga judiskt-kontrollerade investmentbolaget Blackrock.

 

Företag: Apple.
Andra populära varumärken som ägs av Apple: Iphone, Ipad och Mac.
Produkt: Telefoner, surfplattor och datorer.
Säljs: I alla elektronikaffärer.

Uttalat stöd för Israel och investerat stort i landet med flera forskningscenter och fabriker. Apple delägs dessutom som många andra företag på denna bojkottlista av det enormt mäktiga judiskt-kontrollerade investmentbolaget Blackrock.

 
Skärmdump från Strauss Groups hemsida. Företaget ägs av bland annat Danone och PepsiCo
 

Prio 3: Företag som i hög grad kan anses stödja Israel

 

Företag: Bonnier.
Andra populära varumärken som ägs av Bonnier: Adlibris, Amelia, Dagens industri, DN, Expressen, GT, Illustrerad Vetenskap, Kamratposten, Kvällsposten, SF studios och dessutom en stor del av alla lokaltidningar i landet.
Produkt: Dagstidningar, kvällstidningar, magasin, böcker och film.
Säljs: I nästan alla mataffärer och bensinstationer.


Den judiska familjen Bonnier äger en majoritet av all media i Sverige och använder denna högljutt för att propagera för Israel och judarna och mot alla som opponerar sig.

 

Företag: Unilever.
Andra populära varumärken som ägs av Unilever: Axe, Ben & Jerrys, Cif, Dove, GB glass, Hellmanns, Knorr, Pepsodent, Rexona, TreSemme, Via och Zendium.
Produkt: Hygienartiklar, glass, såser, rengöringsmedel m.m.
Säljs: I alla mataffärer.


Unilever har investerat en hel del i Israel och äger flera aktiva fabriker där.

 

Företag: McDonalds.
Produkt: Snabbmat.
Säljs: I deras egna snabbmatsrestauranger.


McDonalds har många snabbmatsrestauranger i Israel och de har i landet gjort en grej av att de ger bort gratis mål till sådana som arbetar för IDF (Israels militär). Om detta varit tydligt understött av McDonalds Sverige eller McDonalds moderbolag hade det förtjänat företaget en högre prioritet på denna lista, men åtminstone officiellt sett tycks det vara ett eget drag av McDonalds specifikt i Israel. McDonalds delägs dessutom som många andra företag på denna bojkottlista av det enormt mäktiga judiskt-kontrollerade investmentbolaget Blackrock.

 

Företag: Burger King.
Produkt: Snabbmat.
Säljs: I deras egna snabbmatsrestauranger.


Burger King har många snabbmatsrestauranger i Israel och de har i landet gjort en grej av att de ger bort gratis mål till sådana som arbetar för IDF (Israels militär). Om detta varit tydligt understött av Burger King Sverige eller Burger Kings moderbolag hade det förtjänat företaget en högre prioritet, men åtminstone officiellt sett tycks det vara ett eget drag av Burger King specifikt i Israel.

 

Företag: Revlon.
Andra populära varumärken som ägs av Revlon: Britney Spears Fragrance, Christina Aguilera Fragrance, Elizabeth Arden och Juicy Couture.
Produkt: Smink, parfym, hårvård, hudvård m.m.
Säljs: Kicks, Lyko, Åhlens m.fl.


Revlon grundades av två judiska bröder. Företaget ägdes fram tills tidigare i år av supersionisten Ronald Perelman som sitter i styrelsen för ökända Simon Wiesenthal Center och vars dotter fortfarande är VD för företaget. Nuvarande ägare har än så länge en lägre och inte tydligt sionistisk profil och detta föranleder den låga prioriteringen på denna lista – om Ronald Perelman fortfarande ägt företaget hade det hamnat betydligt högre upp. Revlon hade också under många år den sionistiska modellen och skådespelerskan Gal Gadot som frontfigur för företaget.

 

Företag: Chanel.
Produkt: Modekläder, accessoarer, parfym m.m.
Säljs: I utvalda modebutiker.


Chanel har skänkt pengar till Israel och officiellt fördömt Hamas. Företaget ägs av två judiska bröder.

 

Företag: Caterpillar.
Produkt: Bulldozers, grävmaskiner, kläder m.m.
Säljs: Hos maskinförsäljare och i klädbutiker beroende på vilken produkt du är ute efter.


Caterpillars bulldozers har i många år officiellt använts av den israeliska militären, IDF, bland annat för att riva palestinska bostäder. Caterpillar hade tidigare kontrakt direkt med israeliska staten, men idag är det istället USA som skänker eller säljer dessa vidare till Israel. Hade kontraktet med Israel kvarstått hade Caterpillar prioriterats betydligt högre på listan. Caterpillar delägs dessutom som många andra företag på denna bojkottlista av det enormt mäktiga judiskt-kontrollerade investmentbolaget Blackrock.

 

Företag: Disney.
Produkt: Filmer, streamingtjänst, kläder och leksaker.
Säljs: I elektronikaffärer, klädbutiker, leksaksaffärer och på nätet beroende på vilken produkt du är ute efter.


Disney har uttalat officiellt stöd till Israel och skänkt pengar i samband med krigsutbrottet. Företaget har en judisk VD och är ökända för att vara ett av de mest politiskt korrekta och kulturmarxistiska företagen som finns. Disney delägs dessutom som många andra företag på denna bojkottlista av det enormt mäktiga judiskt-kontrollerade investmentbolaget Blackrock.

 

Företag: Johnson & Johnson.
Andra populära varumärken som ägs av Johnson & Johnson: Bafucin, Ipren, Listerine, Microlax, Natusan, Nicorett och O.B.
Produkt: Smärtstillande, nikotinavvänjning, hudvård, tamponger m.m.
Säljs: På nästan alla mataffärer.


Johnson & Johnson har i många år varit etablerade i Israel och driver bland annat forskningscenter där.

 
Skärmdump från judiska Bonnier News hemsida med en bråkdel av de tidningar koncernen äger.
 

Annat att bojkotta

 

Framförallt i storstäderna finns det rena judiska kosherrestauranger och kosherbutiker som givetvis alltid ska bojkottas.

Alla produkter med en streckkod som börjar på 729 är tillverkade i Israel. Detta är dock inte helt tillförlitligt då produkter ibland kan tillverkas i Israel, men sedan kalibreras och packas i ett annat land och då få det andra landets ursprungsmärkning.

Titel:Bojkotta Israel – undvik dessa företag och varumärken Författad av:Redaktionen Publicerad:2023-11-06 Uppdaterad:2023-11-10

Läs också: