1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Fysiska och mentala prövningar i Stockholm

Söndagen den 5 november hölls ett månadsmöte i nästet då man också passade på att genomföra två olika prov.

På förmiddagen träffades alla kamrater vid en idrottsanläggning i Stockholmsområdet för att utvärdera hur den individuella träningen gått den senaste tiden. Efter en kortare uppvärmning påbörjade man det välkända aktivisttestet med 2,6 km löpning. När de 12 minuterna runnit ut dokumenterade man allas resultat och gick över till resterande moment. Först ut var att göra 10 pull-ups, följt av 40 situps, 30 armhävningar och 50 ryggresningar. Sista momentet bestod av att hoppa jämfota 220 cm. Många moment klarades av samtliga deltagare, medan till exempel längdhoppet var betydligt svårare för vissa.

Därefter hoppade man in i bilarna och begav sig till en annan ort där man skulle hålla ett månadsmöte. Kökslaget hade redan förberett dagens hemlagade lunch som bestod av köttbullar, kokt potatis, gräddsås och lingonsylt. En väldigt uppskattad måltid som nog samtliga tog backning av.

Efter att lunchen ätits upp och kamraterna samtalat ett tag var det dags att inleda månadsmötet. Först på dagordningen stod att välkomna nya medlemmar till organisationen. Ceremonin avslutades med applåder från publiken varefter man gick vidare till den vanliga planeringen.

Nya direktiv gicks igenom, tidigare aktivism utvärderades och man tog upp planeringen inför den kommande månaden. Många diskussioner hölls under mötet innan man kände sig nöjda och avrundade själva huvuddelen av mötet.

Som sista moment skulle samtliga på plats utmanas med ytterligare ett prov. En medlem hade på eget bevåg skrivit ihop 20 frågor angående Handbok för aktivister som verkligen skulle sätta kamraternas kunskaper på prov. Det rörde sig om allt från rent faktamässiga frågor till svårare tolkningar av situationer som kan dyka upp under aktivism med organisationen.

Många skratt kunde höras i lokalen på grund av vissa formuleringar i både frågor och svarsalternativ, och när alla hade blivit klara gicks de rätta svaren igenom samtidigt som man höll kortare diskussioner om varje fråga. En deltagare utmärkte sig över alla andra och hade rätt på samtliga frågor relaterade till boken och vann äran av att vara bäst i nästet.

Med provet avslutat plockade man undan allt och städade det lilla som behövdes i lokalen, för att sedan bege sig tillbaka till bilarna. Ännu en trevlig aktivitet var slut för denna gång, och kamraterna hälsade varandra farväl och återvände hemåt på nytt fyllda av kamplust!

Titel:Fysiska och mentala prövningar i Stockholm Författad av:Näste 1 Publicerad:2023-11-08 Uppdaterad:2023-11-10

Läs också: