1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Vildmarkstur i norska Hallingskarvet

Här följer en något sen rapport från en helg i den vackra norska naturen med bergsbestigning.

Översatt från motstandsbevegelsen.info.

Motståndsrörelsen i Norge har under hösten varit på vildmarkstur i Hallingskarvet, en bergsrygg som sträcker sig runt 35 kilometer västerut från Geilo i Hols kommun till norr om Finse i Ulviks kommun. Den högsta toppen är Folarskardnuten på 1933 m.ö.h.

Resan började med en lång marsch i långsamt stigande terräng innan man kunde urskilja berget i fjärran. Efter att ha vandrat en stund gjordes ett läger upp där folk slog sig ner för att äta och dricka, samt lämna onödigt bagage innan färden fortsatte mot berget.

Längst ner på berget förändrades marken snabbt från smuts och stig till en stenhög. Terrängen blev brantare och på vissa ställen fick man klättra med både armar och ben.

På vägen upp växlade vädret hela tiden. I ena stunden var det klar himmel och bra utsikt medan det i nästa ögonblick kunde vara mulet och regn. Efter att man passerat de snötäckta områdena kom man till sist fram till Folarskardnuten. Då man nått toppen och beundrat den fantastiska utsikten gick turen tillbaka till lägret.

När kvällen närmade sig slogs tälten upp och man avnjöt god mat och trevliga samtal, innan det var dags att sova.

Eftersom det hade varit frost under natten möttes man nästa morgon av ett tunt lager snö på tälten.

Efter en frukostmåltid packades sedan tälten ihop och resan fortsatte tillbaka till samlingsplatsen. Väl framme vid samlingsplatsen packades utrustning in i bilar och folk tog sedan farväl av kamrater för den här gången.

Titel:Vildmarkstur i norska Hallingskarvet Författad av:Redaktionen Publicerad:2023-11-22 Uppdaterad:2023-11-22

Läs också: