1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Traditionellt julfirande i Skåne

Under första adventshelgen avnjöts årets julbord i Näste 3.

I Skåneland samlades under helgen medlemmar och sympatisörer till julbord och firande. Dagen var traditionellt präglad, vilket gällde både aktivitetsurvalet och dessa aktiviteters framställning.

Så det var dans runt granen och tomte med julklappar till barnen på menyn, och ett julbord som innehöll just det man förväntar sig och just det man vill ska stå på ett julbord – skinka, sill, korv och Janssons frestelse med mera – och köksansvarig för dagen kunde därför presentera årets julbord just så.

Både vuxna och barn deltog i dansen runt granen, till kända julsånger framförda av en trubadur. Vissa avvikelser från dansernas traditionella rörelser kan ha förekommit, men hjärtat och engagemanget var det rätta.

De vuxna fick inga paket av tomten, men de flesta fick en eller flera gåvor med sig hem ändå, då julfirarna fick delta i ett stort julklappsspel som gick över flera bord.

Ett inslag vid årets julbord avvek dock från det övriga. I en minnesstund hedrades en bortgången kamrat. Denna av många mycket uppskattade person uppmärksammades med några ord av sin vän Tobias Malvå.

Genom såväl glädje som sorg går dock kampen vidare!

Titel:Traditionellt julfirande i Skåne Författad av:Naste 3 Publicerad:2023-12-04 Uppdaterad:2023-12-06

Läs också: