1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Familjedag med pulkarace i Näste 1

Söndag 3 december träffades man både stora och små för en social aktivitet i ett snötäckt Stockholm.

Kälkar, pulkor, tefat, madrasser. Framlänges, baklänges, på mage, och på rygg. Åksätten var många när medlemmar, både med och utan familjer, samlades för att umgås i vinterlandskapet under första advent.

Dagen togs sin början under förmiddagen och inleddes, till barnens glädje, direkt i en större pulkabacke. Snön yrde och skratten blev många när en efter en åkte av eller for runt med sitt färdmedel. Skratten tilltog bland barnen när även några vuxna gav sig in i lekarna efter att ha hånats av barnen att de inte vågade åka från backens topp.

Efter någon timme började deltagarnas magar att kurra och blöta händer att frysa. Således tändes en brasa för både värme och korvgrillning, samtidigt som varm choklad och pepparkakor ställdes fram. Otåliga barn passade på att kasta lite boll till varandra i snön under tiden som de väntade på att korven skulle bli klar. När så frusna händer värmts och hungriga magar mättats grillades marshmallows och samtal fördes om allt och inget.

Efter ytterligare någon timmes både medvetet och omedvetet vurpandes i backen, packades pulkor och övrig utrustning ihop och deltagarna begav sig till bilarna för hemfärd.

På väg ut från friluftsområdet mötte man en folkfrände som hamnat i diket och självklart hjälptes man åt att dra upp bilen på vägen igen.

Flera av medlemmarna noterade från denna dag den påfallande etniskt homogena sammansättningen på de människor som beger sig ut på fritidsaktiviteter likt denna, då endast några enstaka icke-vita syntes i backarna denna dag. Med detta i åtanke avslutades således en mycket lyckad dag i folkgemenskapens tecken!

Titel:Familjedag med pulkarace i Näste 1 Författad av:Näste 1 Publicerad:2023-12-05 Uppdaterad:2023-12-05

Läs också: