1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Är den enda lösningen att få stopp på djurplågeriet att sluta äta kött?

Efter avslöjanden och uttalanden från djurrättsaktivister om kycklingindustrin ställer sig skribenten Gunnar Jansson frågan och besvarar den.

Den svenska djurrättsorganisationen Djurrättsalliansen fick mycket uppmärksamhet efter att de i höstas offentliggjorde en film som de tagit under cover från kycklingindustrin och som även visades i Uppdrag granskning. Filmen visar upp fruktansvärda förhållanden för de avelshöns som i butik senare säljs under exempelvis varumärkena Kronfågel och Guldfågeln. Uppemot 20,000 fåglar lever på en och samma gård, trångt, i smuts, med allvarliga skador och i alla avseenden med fullständigt miserabla levnadsvillkor.

Foto: Djurrättsalliansen.

I måndags släppte Djurrättsalliansen ytterligare en obehaglig film som de filmat under cover på ett av Kronfågels två kläckerier. Filmen visar bland annat hur svårt skadade och sjuka kycklingar får ligga och plågas i flera timmar innan de avlivas – något som går rakt mot svensk djurskyddslag. Levande kycklingar tvingas stå på döda kycklingar och äter också av deras inälvor.

Djurrättsalliansen uppger i ett pressmeddelande att det enda viset att få ett stopp på djurplågeri likt detta är att sluta äta kött.

Foto: Djurrättsalliansen.

Som nationalsocialist och arier är det givet att känna stor sympati för de utsatta djuren. Det är heller inte utan beundran jag ser på Djurrättsalliansens insatser för att uppmärksamma de usla förhållandena – jag önskar faktiskt mest det var Nordiska motståndsrörelsen som gjorde det istället.

Adolf Hitlers Tyskland hade de strängaste djurskyddslagarna världen ännu skådat, varav flera kopierades och infördes också här i Sverige. När Motståndsrörelsen tar makten kommer den storskaliga industriella djurhållningen förbjudas och människor som behandlar djur på dessa avskyvärda vis, exempelvis i ett försök att nå ökad profit, kommer att straffas mycket hårt.

Med allt detta sagt är jag dock betydligt mer tveksam till att den enda lösningen är att sluta äta kött. Tvärtom tror jag att det kan få ödesdigra konsekvenser för hela vårt folk om alla blev veganer imorgon. Det kräver kunskap och betydligt större omsorg än vad jag tror att gemene man orkar lägga ned för att man ändå ska få i sig många av de viktiga näringsämnen, proteiner och aminosyror om man utesluter kött helt och hållet från sin kost.

Att bara rakt av ersätta köttet med vegetabiliska proteiner kan ge hormonrubbningar och andra allvarliga fel hos våra unga. Vidare är den ständigt ökande produktionen av soja mycket dålig för miljön, bland annat då den kräver stora mängder jordbrukskemikalier. Man kan klart göra det betydligt enklare om man väljer, att trots uteslutandet av kött, ändå fortsätta att äta mejeriprodukter, ägg och fisk, men likväl skulle även då problemet kunna kvarstå för den slöa konsumenten.

Jag har all respekt för de som väljer den gröna vägen av etiska skäl och som utbildar sig och lägger ned den möda som det krävs för att ändå kunna få i sig allt de behöver, men jag tror som sagt det är få av massmänniskorna som skulle göra det om de slutade äta kött, varför jag har svårt att se det som övervägande av godo om så skedde.

Förvisso får nog ofta inte masskonsumenten i sig alla näringsämnen de behöver även om de äter kött, men jag tror det finns en överhängande risk att det skulle bli ännu värre om de uteslöt de animaliska proteinerna ur sin kost.

Så måste man då helt sonika acceptera den vedervärdiga djurhållningen?

Ett alternativ för medvetna människor som har möjlighet är såklart att föda upp, ta hand om och slakta djur själva. Ett annat är att försöka etablera kontakt med bönder och handla direkt från dessa istället för i affärerna.

Förutom att man då kan tillgodose en bra djurhållning kommer köttet troligtvis också vara mycket hälsosammare och man slipper göda storföretagen i onödan.

Ett inte alls lika effektivt alternativ, men som ändå får ses som bättre än inget, är att man också kan kontakta Kronfågel och andra livsmedelsproducenter och klaga. Ifrågasätta och ställa krav på deras metoder i förhoppning om att ifall tillräckligt många gör det kan åtminstone viss förändring ske. Har man råd till det kan man också köpa ekologiskt kött och därmed i varje fall öka chanserna lite grann att djuren haft ett något bättre liv.

I det långa perspektivet finns det dock bara en väg att gå och det är samma lösning som när det kommer till många andra problem i världen – nämligen att gå med i Nordiska motståndsrörelsen och aktivt kämpa för ett grönt och nationalsocialistiskt Sverige!

Nordiska motståndsrörelsen har en organisk syn på världen och motsätter sig den rådande antropocentriska bilden av djuren som automatiskt lägre stående varelser och enbart tjänare av människan. Vi betraktar även människan som ett djur, och som ett mer högstående sådant menar vi att människan har ett särskilt ansvar att inte orsaka andra djur onödigt lidande samt att upprätthålla balansen inom naturen.

Vår väg – punkt 6

/ Gunnar Jansson

Titel:Är den enda lösningen att få stopp på djurplågeriet att sluta äta kött? Författad av:Redaktionen Publicerad:2023-12-07 Uppdaterad:2023-12-15

Läs också: