1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Varken skam eller skuld när Motståndsrörelsen intog Jönköpings gator

Under "Förintelsens minnesdag" upplystes folket i Smålands största stad om bluffen genom en offentlig aktion.

Dagen började med att kamraterna begav sig till östra centrum i Jönköping där de ställde upp sig med banderoll och fyra fanor. Banderollen löd ”Ingen skam – Ingen skuld, Förintelsen har aldrig ägt rum”. Motståndsmännen delade även ut flygblad till förbipasserande på temat.

Traditionsenligt dök polis upp efter att en del förbipasserande fått panik när de såg att Motståndsrörelsen utnyttjade sin grundlagsstadgade rättighet att sprida sitt budskap. Snuten kom och pratade med en kamrat men kom ganska snabbt till insikten att motståndsmännen inte tänkte avsluta sin aktion eller flytta på sig och eftersom ingen olaglig handling genomfördes kunde inte heller polisen göra något åt saken.

Med dagens iögonfallande budskap uppstod det intressanta samtal med öppensinnade, men även med hjärntvättade individer som främst bestod av äldre nordbor. Det blev väldigt uppenbart ganska fort att förintelsebluffen hade satt sig väldigt djupt i dem. De kunde dock inte redogöra för några bevis utan mest säga att de aldrig kommer glömma, men inte ens något vettigt svar på vad de aldrig skulle glömma fick motståndsmännen.

Något som inte kommer glömmas bort är lokalblaskan Jönköpings-postens artikel om Motståndsrörelsens aktivism, något som det kommer publiceras en egen artikel om här i dagarna.

Efter att ha delat ut ett större antal flygblad rullade man ihop och begav sig tillbaka till samlingsplatsen där man sammanfattade aktionen för att sedan fortsätta bedriva aktivism.

Titel:Varken skam eller skuld när Motståndsrörelsen intog Jönköpings gator Författad av:Naste 7 Publicerad:2024-01-30 Uppdaterad:2024-01-30

Läs också: