1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

WEF: Globala makthavare för vilseledning?

Den irländske nationalisten Keith Woods menar att WEF inte är den centrala kraften bakom globalismen och att de som för mycket fokuserar på gruppen och dess möten faktiskt gynnar den globala eliten.

Ursprungligen publicerad på Nordfront.se.

Den senaste tiden har jag sett många som delar bilden som visar att Javier Milei är medlem i WEF och menar att det är ett bevis för att han är ”kontrollerad”. Jag är inget fan av Milei, men att han är en del av WEF visar inte att han är en marionett. Snarare visar det hur meningslösa WEF-centrerade konspirationsteorier är.

Den mest populära konspirationsteorin gör gällande att WEF försöker införa global kommunism, men Milei är en anarko-kapitalist och WEF är värd för ett antal andra libertarianska eller högerorienterade ekonomer som argumenterar mot allt från koldioxidskatter till basinkomst.

Problemet för människor som fokuserar på WEF som globalisternas säte är att det inte riktigt finns en gemensam ideologisk röd tråd bland alla ”medlemmar”, eftersom medlemskap inte betyder något annat än att man deltar i en pratstuga.

När kriget i Ukraina bröt ut blev försöken att få WEF-reduktionismen att gå ihop galet paranoida, då människor påpekade att både Volodymyr Zelenskyj och Vladimir Putin var medlemmar och därav måste kriget vara falskt. För att ta ett annat exempel, både Xi Jinping och George Soros har varit ”medlemmar” men de är helt på kollisionskurs vad gäller deras världssyn, med Soros som håller ett tal i Davos där han identifierade Kina som det största hotet mot hans mål om ”det öppna samhället”.

I samband med årets konferens blev försöken att lägga all skuld på Davos ännu mer tveksamt när ett antal världsledare – och även Soros – nobbade konferensen för andra åtaganden.

WEF är en bra måltavla för folk som vill kunna identifiera och peka ut en enda centraliserad kraft bakom globalismen: de årliga mötena, den tyska ledaren och de dystopiska videorna verkar direkt tagna ur en Bond-film, men det finns lite vad gäller faktisk substans här.

WEF fastställer inte policyer eller ger order – de värsta exemplen på dess dystopiska planer kommer oftast från talare vid konferensen som uttrycker någon malthusiansk konspiration för att minska världens befolkning eller övervaka oss genom teknologi, men det finns alltid en annan talare vars uttalanden skulle kunna lyftas fram för att antyda att WEF stödjer motsatsen.

Klaus Schwab.

Till exempel har vissa hittat tal hållna i Davos som stödjer basinkomst för att antyda att ”planen” är att globalisterna ska sätta oss alla på en digitalt spårbar grundinkomst. Det enda problemet är att Bill Gates, Yuval Noah-Harari och Klaus Schwab själva alla har uttalat sig mot en sådan universell basinkomst. Det finns ändå uppenbarligen en stor ideologisk enighet bland Davos-deltagarna, men detta är bara en spegling av liberalismens hegemoni över det globala systemet – att skylla detta på Davos är som att säga att Oscarsgalan sätter agendan för Hollywood.

I den mån det finns en ”WEF-agenda”, är det inte någon slags högt centraliserad, global kommunism, utan en fortsättning av status quo för nyliberalismen. Organisationer som WEF skapas av den globala eliten för att försöka upprätthålla legitimitet för etablissemanget. Detta genom att försöka framställa det som att den globala finanseliten kan uppfylla allt ansvar som tidigare låg hos våra regeringar, nu när statssuveräniteten eroderas av globaliseringen.

Så vem har makten? Jo, det är den globala supereliten av politiker, miljardärer, mediamoguler och lobbyister, den typ av människor som deltar i Davos. Deras makt är inte centraliserad och de får inte order uppifrån och ned, de flesta av deras medlemmar är opolitiska eller genuint övertygade liberaler, men bristen på samordning möjliggör ett mycket större inflytande för den sionistiska delen av denna elit, som är kraftigt politiserad, välorganiserad och strategisk.

Dissidenthögern blev något inkonsekvent och ineffektiv under COVID, när dess analys av världshändelserna degenererade till att fokusera på figurer som Bill Gates och Klaus Schwab som Bond-skurkar som drar i trådarna bakom världsledare och det gjordes många falska förutsägelser om avfolkningsplaner och vaccinorsakad massdöd som aldrig inträffade. Efter COVID har högern istället blivit enormt effektiv, hjälpt till att sprida medvetenhet om den anti-vita agendan på X, undergrävt ADL:s anseende och nu avslöjat den sionistiska makten i väst för miljontals människor.

Eliten föredrar att vi fokuserar på syntetiskt kött och stödjer ännu en omgång nyliberala politiker som lovar att bekämpa den ”globala kommunismen” snarare än att vi går till roten med den anti-vita agendan i väst, vänder oss mot sionismen och kollektivt organiserar oss och börjar kämpa för våra intressen på ett sätt som faktiskt kan ta tillbaka vår suveränitet från den globalistiska elit som minglar i Davos.

Med det momentum som vi har uppnått nu ser detta mer genomförbart ut än någonsin!

Titel:WEF: Globala makthavare för vilseledning? Författad av:Redaktionen Publicerad:2024-02-22 Uppdaterad:2024-02-24

Läs också: