1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Mediastorm i Jönköping

Jerry Olsson kommenterar hetsen som har förts av etablissemanget mot Nordiska motståndsrörelsen i Jönköping.

Den 14 mars släppte den svenskfientliga underrättelsetjänsten Expo sin årliga rapport som kallas ”Rapport om den svenska rasideologiska miljön”. Rapporten används dels för att förlöjliga grupper som vår, men samtidigt också utmåla oss som farliga eftersom det är det enda som motiverar deras existens och finansiering – något man skulle kunna kalla Expos paradox, vilket är något som även händer inom grupper som till exempel AFA.

I rapporten räknas det upp en mängd olika saker gällande några organisationer i Sverige som Expo ogillar – varav en del är sant, en del helt osant, och det allra mesta är löst spekulerande om vad dessa organisationer gör eller tycker, samt vad dessa kommer göra i framtiden.

Jag ska inte här gå in mycket mer än så på själva rapportens innehåll då jag finner den tämligen meningslös och tråkig, men en sak i innehållet ska jag kommentera och det är att det framgår att medlemmar samt aktivister i Näste 7 – och då framförallt i Jönköping – faktiskt har haft en exceptionellt hög aktivitetsgrad under 2023 på ett flertal plan.


Gällande Jönköping säger rapporten saker som följande:

Förra året var det istället aktivitetsgraden i Jönköpings län som utmärkte sig, under 2023 utfördes 355 aktiviteter i länet.

Den största andelen aktiviteter har genomförts i Jönköpings kommun och förklaringen är att det i länet finns en lokal NMR-grupp med starkt fäste i kommunen som är lojala till organisationens tidigare missionerande strategi.

Gruppen har även lyckats rekrytera nya medlemmar som upprätthåller en hög aktivitetsnivå,
den höga graden av aktivitet i Jönköping visar att NMR:s modell trots allt fortfarande har en form av potential att skapa synlighet för organisationen och på så vis sprida oro och rädsla i ett lokalt samhälle.

Det är lite intressant att kalla Jönköpings kommun för ”ett lokalt samhälle” när det bor cirka 145 000 personer där, varav ungefär 95 000 bor inne i Jönköping stad, men det kanske är ett utslag av Stockholmares självklara överlägsenhet visavi resten av invånarna som bor utanför deras stadskärna.

Att påstå att ett gäng aktivister och medlemmar sprider ”skräck och oro”, värre än den som orsakas av mångkulturen med mord, misshandel och rån som sker månad ut och månad in i Jönköping, är antingen intellektuellt ohederligt eller så är avsändaren imbecill.

Det intressanta som händer när rapporten släpps är medieuppmärksamheten som följer. Givetvis är ju Bonniers media i Jönköping intresserade av att smutskasta oss och då är det ju tacksamt att kunna hänvisa till Expo när man skriver rena lögner och detta vet Jonathan Leman givetvis om och han kontaktar helt enkelt dessa nyhetsrapportörer innan rapporten publiceras och lämnar ut rubriker samt intervjuer med sig själv.

Svt, Sveriges radio Jönköping samt Jönköpingsposten (JP) har i skrivande stund publicerat 8 artiklar med lite olika vinklingar, men texterna är så pass synkade med varandra att man får anta att samtliga skribenter delar fikarum, eller är det kanske så att vissa artiklar skrivs under pseudonym?
Några timmar efter rapporten släpps kommer det ut en artikel i JP med rubriken:
Jönköping har blivit ett nazistfäste – Värst i Sverige

Artikeln innehåller ett reportage med den ovannämnde Leman och med tanke på den korta tid som gått sedan rapporten kom ut är det inte för långsökt att tro att detta var förberett innan någon på JP hade fått rapporten i sin hand.

Men redan några timmar tidigare, ungefär 20 min efter att rapporten släpptes, hade SR/P4 Jönköping släppt en artikel med rubriken:
Jönköping är nazisternas nya fäste: ”De tränar upp sin våldskapacitet”

Även i detta inslag medverkar Leman och blir radiointervjuad, eventuellt är det härifrån JP senare citerar denne, men det framgår inte riktigt där jag har läst. I intervjun fabulerar Leman ihop följande:

Ju mer de övar och tränar upp sin våldskapacitet så ser vi också att de brukar vilja använda det så det innebär ju en risk för människor som kommer i deras väg, men även en risk för människor de söker upp och som de försöker skrämma och påverka.

Eftersom det inte har skett några våldsdåd i Jönköping, trots vår höga närvaro under de senaste åren, är det uppenbart att detta är en ren lögn från Leman, men jag är inte direkt förvånad. Målet med antivita Leman och Expos propaganda är att folk ska tycka illa om oss och inte vilja eller våga ta kontakt eller på annat sätt interagera med oss.

Leman har dock rätt på en punkt och det är att våldskapaciteten finns hos oss. Den är till för att skydda oss gentemot hans allierade i extremvänstern om dessa är dumma nog att ge sig på oss efter att ha läst för mycket om Expos hets mot oss.

Någon som uppenbarligen blir skrämd av hetsen mot att personer med sunda åsikter tränar på gym är Jönköpingspolisen Maja Karlsson som senare på eftermiddagen medverkar i en intervju i SR/P4 där hon beklagar sig över att det tyvärr är lagligt att träna i grupp på gym även för personer av vår sort.

Artikelns rubrik lyder:
Nazister marknadsför sig på Jönköpings gym: ”Det är de inte sena med att visa upp”

Hon poängterar i intervjun att polisen – i de fall de kan identifiera vilket gym det gäller – kontaktar företaget som äger det och upplyser dessa om kundernas åsikter. Frågan är om det sker i några andra fall än när det gäller just oss i Motståndsrörelsen, men det framgår inte i intervjun i vilket fall.

Man kan ju här resonera lite kring om det är polisens uppgift att kontakta privata affärsinnehavare och tala om för dessa att deras kunder har olika åsikter och i så fall vilken brottspreventiv effekt det har. Men egentligen handlar det väl bara om att trakassera människor de i egenskap av systemets väktare tycker illa om kan man anta.

Förutom de ovannämnda artiklarna släpptes även dessa som finns listade nedan under dagen:

Jönköping är nazisternas nya fäste ”Går mot trenden”
-SR/P4

Jönköping nazisternas nya fäste enligt Expo
-SVT Nyheter

Aktiviteten hos högerextrema grupper minskar i landet – Men ökar i Jönköping
-SVT Nyheter

Nazisternas strategi har ökat med ”blixtaktioner”: ”Det har eskalerat”
-Jönköpings Posten

”Sorgligt och obehagligt” – Prideprofilen kallades själv ”homolobby-bossen”
-Jönköpings Posten

Det ovan är ett urval, men samtliga artiklar sprids vidare av propagandatjänster som Omni och MSN, samt säkerligen även via andra Bonnier-ägda nyhetsmedier både på lokal och nationell nivå, eftersom det finns ett stort medieintresse av att sprida lögner om ”nazister” i allmänhet och om Nordiska motståndsrörelsen i synnerhet.

Samtliga medier sprider helt okritiskt de lögner och överdrifter som Leman levererar via sina kontakter på statliga institutioner, eftersom de anser att ändamålet är gott. Vilka konsekvenser det eventuellt har för olika personer är ingenting de alls beaktar normalt sett.

Att andra sedan låter sig utnyttjas i utbyte mot lite medieuppmärksamhet likt vissa poliser, är ju bara sorgligt att se och knappast en del av deras statliga uppdrag, utan kanske mer ett privat engagemang som de enligt lag faktiskt inte får föra i sin yrkesroll.

Men all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet som man brukar säga och jag kan lova alla som läser detta att vi kommer fortsätta synas på Jönköpings gator, vi kommer fortsätta rekrytera i Småland och vi kommer fortsätta våra än så länge lagliga träningar i självförsvar och detta hur mycket ni än ljuger och jagar oss i media.

Om det skulle chockera er ännu mer kommer vi dessutom fortsätta våra vildmarksaktiviteter, vinterbad och samkvämskvällar och det även om detta skulle förbjudas för att förtrycka våra åsikter.

Vi kommer aldrig ge upp våra ideal eller vår kamp för det goda samhälle vi vill skapa ur det vrak som idag är Sverige och detta oavsett hur mycket ni trakasserar eller förtalar oss!

Trots allt är det ett faktum att morgondagen tillhör oss!

Titel:Mediastorm i Jönköping Författad av:Jerry Olsson Publicerad:2024-03-23 Uppdaterad:2024-03-24

Läs också: