1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Nordiska motståndsrörelsen besökte den årliga motormässan i Jönköping

Under Påskafton höll Näste 7 traditionsenligt aktivism utanför den stora bilmässan.

Klockan 12 började marschen mot Elmia med fyra fanor och en banderoll i famnen. Kamraterna märkte direkt att polishelikoptern hade fått syn på dem och av en ren slump mötte motståndsmännen en motorcykelpolis i en gränd som följde efter väldigt långsamt och körde på trottoaren i gångfart hela vägen fram.

Lagen gäller för alla utom polisen.

Under promenaden till Elmia mötte kamraterna en hel del sympatiska personer som trots polisens närvaro gjorde olagliga hälsningar och uttryckte ord som polisen hade omhändertagit motståndsmännen för om de hade uttryckt samma sak tillbaka.

Väl vid Elmia blev kamraterna stoppade av polisen som ville sätta stopp för den grundlagsskyddade aktiviteten. Efter flertalet samtal om grundlagen och allmänna platser begav sig motståndsmännen till Husqvarna Gardens område och ställde upp sig med en banderoll med en fana på vardera sida. Parollen för dagen löd ”Ingen röstade för folkutbytet”.

Trots att kamraterna hade förflyttat sig från Elmias entré stod motståndsmännen på en vältrafikerad plats då folk passerade motståndsmännen när de gick från sina bilar till motormässan. Många stannade till för att samtala och ta kort med motståndsmännen. Trots att lokalmedia har försökt få det att låta som att organisationen blir allt mindre populär så bevisade det svenska folket att Motståndsrörelsen är fortfarande lika, om inte mer populär nu än de föregående åren, när nationalsocialister har dykt upp på motormässan.

Men alla var inte positiva till Motståndsrörelsens närvaro, även om en majoritet uppskattade organisationen kom det fram en psykiskt sjuk person av det ”manliga” könet som försökte hetsa till våld eftersom han visste att polisen skulle rikta sina batonger mot motståndsmännen och skydda honom, men hans väninna gick emellan honom och motståndsmannen så det blev aldrig något handgemäng.

Polisen – som väldigt gärna ville läsa Motståndsrörelsens flygblad – tog två stycken och gjorde så, men de vågade inte visa att de läste flygbladen utan de gjorde istället dåliga försök att gömma bladen medan de läste dem. Som till exempel polisen som höll handen framför flygbladet medan kollegan läste det, eller att de – trots att de verkar tro att Nordiska motståndsrörelsen är våldsbejakande psykopater – vände ryggarna mot motståndsmännen och läste flygbladet.

Polisen passar på att åsiktsregistrera motståndsmännen.

Efter ytterligare några bilder och intressanta samtal med sympatisörer, såväl som meningsmotståndare, packade kamraterna ihop och begav sig tillbaka till bilarna. Motståndsmännen fick även motta en hel del positiva hälsningar på vägen tillbaka. Väl vid bilarna gicks aktiviteten igenom och av en slump dök samma motorcykelpolis upp som tidigare mötte motståndsmännen i gränden på väg till Elmia. Konstigt nog stannade polisen enbart kamraternas bilar en bit bort, men släppte förbi de övriga bilarna, det såg nästan ut som om polisen vill trakassera oliktänkande.

När polisen var klara begav sig motståndsmännen till en träningslokal där kamraterna värmde upp med olika slagkombinationer och fortsatte sedan med 90 sekunder långa boxningsmatcher. Det var en kamratlig stämning och roliga boxningsmatcher.

Efter den uppskattade träningen bestämde kamraterna att de skulle åka och äta innan dagens sista aktivitet. När solen så småningom hade gått ned begav kamraterna sig till köpcentrumet A6 där de delade ut flygblad och klistermärken och blev bemötta på ett väldigt positivt vis då en kraftig majoritet gjorde tummar upp och ett par även höll ut högerarmen i en förbjuden vinkel ropandes diverse fraser.

En stund gick och många hälsningar utbyttes innan kamraterna begav sig tillbaka till bilarna där de tackade av varandra för en lyckad och trevlig dag innan de åkte hem för denna gång.

Titel:Nordiska motståndsrörelsen besökte den årliga motormässan i Jönköping Författad av:Naste 7 Publicerad:2024-04-02 Uppdaterad:2024-04-02

Läs också: