1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Traditionsenligt hedrande av Gösta Hallberg-Cuula

14 april var det återigen dags att hedra den fallne hjälten Gösta Hallberg-Cuula.

En gatukämpe i NSAP/SSS som även hade modet att anmäla sig som frivillig när broderlandet i öst kallade till försvar mot en övermäktig bolsjevistisk fiende, det forna Sovjetunionen.

Hedrandet av Hallberg-Cuula är ett årligt återkommande inslag i Näste 1, då det är av stor vikt för nationalsocialister att ha förebilder och att visa respekt för de som stridit och offrat sina liv i kampen för Nordens frihet.

Medlemmar och aktivister samlades utanför kyrkogården för att gemensamt, bakom Tyrrunan, samt den svenska och finska fanan tåga mot hjältens grav som pryds av en soldathjälm och texten: Fjärran i öster fallen för Sverige.

Väl vid graven lades blomsterbuketter ner, gravljus tändes och tal framfördes av Joakim Kannisto.

När jag nu talat om hjälten Cuula, så vill jag att ni ska se honom som en förebild, en kämpe att följa. Cuula offrade sitt liv för er skull, för vår skull och kommande generationers skull. Låt inte hans och alla andras offer vara förgäves. Lev och lär som Cuula och segern är inom räckhåll.

Hedrandet avslutades sedan med en tyst minut och en trefaldig hälsning till segern.

Gör din plikt och anslut dig till motståndet redan idag!

Titel:Traditionsenligt hedrande av Gösta Hallberg-Cuula Författad av:Näste 1 Publicerad:2024-04-17 Uppdaterad:2024-04-17

Läs också: