1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Aktivism och månadsmöte i ett soldränkt Boden

Rapport från en lyckad dag av aktiviteter i Norrland.

Lördagen den 8 juni samlades aktivister och medlemmar i centrala Boden kring lunchtid för att dela ut flygblad med EU-kritiska budskap, med anledning av det då stundande valet.

Vädret var strålande och solen stod i topp när man anlände till gågatan och ställde upp sig med fanbärare och flygbladsutdelare utanför en galleria där mycket folk passerar. Ett osedvanligt stort antal positiva reaktioner mötte motståndsmännen, och många var de nyfikna som tog emot flygblad och länge stod och hade gemytliga samtal och ställde frågor. Måhända går detta att se som ett resultat av Motståndsrörelsens höga närvaro i kommunen under valkampen 2018.

Bara ett litet fåtal individer snäste till om ”nazisternas” närvaro, men utan större engagemang. En äldre herre skrek ”Nej, jag gillar inte nazister!” när han blev erbjuden ett flygblad, varpå damen som gick vid hans sida genast skällde ut honom för hans osympatiska och labila beteende.

En av många nyfikna bodensare som stannade och ställde frågor.

Efter att man befunnit sig på platsen en längre stund så packade man ihop, nöjda över en lyckad aktivitet och började röra sig mot nästa anhalt för att hålla ett månadsmöte.

Platsen för mötet var en mycket naturskön miljö vid en sjö utanför staden, där de köksansvariga hade ordnat med grillat lagom till att övriga anlände. Mätta och belåtna hölls sedan månadsmötet där man gick igenom nästets tidigare prestationer och framtida segrar, innan ett nöjt sällskap kamratligt tog avsked för denna gång.

Titel:Aktivism och månadsmöte i ett soldränkt Boden Författad av:Redaktionen Publicerad:2024-06-13 Uppdaterad:2024-06-14

Läs också: