1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Vildmarksdagar i Näste 3

Sommaren går mot sitt slut och Näste 3 passade därför på att vara ute i naturen under fyra dagar i gränstrakterna mellan Skåne och Blekinge och i naturreservatet vid Röstånga.

Under torsdagen vid lunchtid åkte medlemmar till Ivösjöns östra delar. En liten lägerplats sattes upp och vissa valde att sova i tält medan andra passade på att experimentera med lite presenningar och rep för att få skydd mot regnet. Deltagarna hjälptes åt att såga och tälja träpinnarna så att de kunde användas som förankring i marken åt presenningen.

Ett av tälten sattes upp vid en avskild strandplats vid Ivösjön.

Framåt eftermiddagen kom det fler deltagare och ett träningspass inleddes med löpning som uppvärmning inför den senare boxningsträningen. Efter träningen passade vissa på att träna mer i vattnet medan andra valde att svalka av sig vid strandkanten. En svampintresserad medlem hade tidigare under dagen passat på att vandra runt i skogen och hittat svamp som sedan stektes i smör, det blev fler tillfällen av denna uppskattade vara under den här turen.

Svampar redo för stekning.

På fredagen packades det ihop för avfärd till Ivösjöns västliga sida där det finns en kabelfärja vid Barum som tar en över mot Ivö utan avgift. Deltagarna gick mot Ivöklacken som låg cirka 5 km från färjeläget. Det hade utlovats regn under hela dagen men inget hade kommit. Väl framme vid klacken packades material upp och ett tält sattes upp för en deltagare som kände ett behov av att vila. De övriga utforskade ön och i tron att det skulle regna lite till inget, så togs inga regnkläder med vid utforskningen, något som bestraffades genom att allt regn som sparats in på förmiddagen nu kom på eftermiddagen och alla blev dyblöta medan man besökte de högre utkikspunkterna på ön.

Även om det regnade mycket kunde man se långt.

Regnet slutade sent på kvällen och deltagarna höll sig under större delen av eftermiddagen under tak och arbetade med rensning av svamp och tillagning av kvällsmåltiden.

Fossil vid kalkstensbrottet

På lördagen var det bättre väder och kläder hängdes nu upp i solskenet och fler deltagare kom med hjälp av cykel till platsen.

Vid Ivöklacken finns ett övergivet kalkstensbrott med fossilfragment fortfarande synliga på marken. Det är lätt att komma till platsen och längs med stigarna finns flera informationstavlor om området i naturreservatet.

Vyn över det äldre kalkstensbrottet med klipporna till höger. Lättillgängliga stigar nedför höjden finns för både äldre och barn.

Månadsmötet

Efter att gruppen ätit grillade hamburgare och korv påbörjades en genomgång av hur man packar en ryggsäck för att ha en jämn viktfördelning vid sidorna och för att få de tyngre sakerna närmare ryggen. Tips för hur man skulle använda ryggsäckens alla fack och hur man packar för att skydda utrustningen mot väta förekom också. Slutet på föredraget sammanföll väl med uppgiften att packa ihop utrustningen för en ny avfärd. Föredragshållaren passade på att granska gruppens ryggsäckar och hur de packade dessa.

Ny destination var till en fest för en kamrat som nollat. I väntan på kollektivtrafiken passade medlemmar på att dela ut flygblad i byn Fjälkinge.

Lördag kväll och söndag förmiddag

Väl framme på plats vid festen blev det ordentliga portioner smörgåstårta och även fondue framåt kvällen, det bjöds även på alkohol. Nu kunde folket slappna av efter ungefär tre dagar ute i naturen, men de hade också blivit varnade om att träning och vandring skulle ske även på söndagen och att det därför var lämpligt att gå och lägga sig i tid och nöja sig med en mindre mängd alkohol.

På morgonen när det var väckning uppdagades det att råden inte blivit fullt ut hörsammade. Turen gick mot Odensjön vid Röstånga, en vacker sjö som är omsluten av större skogsbeklädda branter.

Väl framme på plats meddelades deltagarna att scenariot var följande: de var en grupp som befinner sig i utlandet på semester och för deltagande av en demonstration några dagar fram. De har ätit mycket, de har druckit till sent på morgonen och nu går de på stan bakfulla och trötta i en främmande miljö. En grupp fientliga rödingar som har tänkt motdemonstrera har uppmärksammat dem på deras nordiska utseende samt klädsel och går nu till attack.

Deltagarna fick därefter intensivt skuggboxas, göra burpees och andra intensiva övningar i ett tiotal minuter. De blev tillsagda att det var slut om en minut för att sedan bli informerade att nya attacker sker och de måste fortsätta slåss. En av deltagarna som inte hörsammat råden kunde inte längre hålla kvar gårdagens aktiviteter i magsäcken.

Övningen var till för att förhoppningsvis skapa en permanent förståelse hos deltagarna över deras personliga begränsningar att fysiskt försvara sig efter en blöt utekväll.

Nu erbjöds det stekt korv med tillbehör och gruppen språkade med några danska besökare. När alla hade ätit så mycket som de orkade var det dags för en avslutande träning som en påminnelse om att det är svårare att röra sig på full mage. Som avslut på veckans aktiviteter badade vissa i den ovanligt kalla sjön innan det blev hemfärd för alla med anekdoter från gårdagens festligheter och slumrande i bilens baksäte.

Titel:Vildmarksdagar i Näste 3 Författad av:Naste 3 Publicerad:2024-08-12 Uppdaterad:2024-08-20

Läs också: