1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Nationalsocialistisk strävan i över 100 år

En lång och intressant dag med aktivism i Uddevalla och deltagande på föredrag i Deje, Forshaga.

Det var på ett blåsigt västkusten som dagen började strax utanför Uddevalla, meteorologerna hade narrat oss i dagar innan med att lova sol ömsom regn under lördagen. Med turen på vår sida höll sig dock regnet borta under nästintill hela dagen.

Första punkt för dagen var en banderollaktion på en bro över E6, en av de mest trafikerade lederna i landet där motorvägen går som en pulsåder mellan Oslo och Göteborg med 50 000 transporter per dygn varje given vardag.

Uppställda åt både norr- och södergående trafik kunde man räkna segerhälsningarna från glada trafikanter en masse. Nu kanske trafikanter på västkusten är på det trevligare slaget men om man skulle använda det underlaget för att mäta sympatier för vår sak skulle vi ha ungefär 8 miljoner stödmedlemmar i landet.

Så naiv ska man ju självklart inte vara, men det är ändå alltid lika intressant att se hur många som väljer att hälsa oss på vad man kan anta är det bästa sättet de vet.

När någon timme förflutit satte vi oss åter i bilarna för fortsatt färd upp till Deje i Värmland där Hammerskins bjudit in till en föreläsning av Björn Björkvist om den nationella rörelsen i allmänhet och om Birger Furugård i synnerhet.

Först ut var dock en redogörelse om Furugårds rival Lindholm, och den nedbrytande rivaliteten dem emellan.

Under två timmar med fikapaus i mitten gick Björkvist igenom den svenska nationella rörelsens frihetskamp från 1924 ända fram till idag med otroligt stor kunskap, detaljrikedom och noggrannhet.

Några intressanta detaljer från dagen är att Furugård själv var från Deje och hade sin praktik bara ett stenkast från lokalen i den så kallade ”bruna villan” som var brun i dubbel bemärkelse. Och att det på dagen (någorlunda) var 100 år sedan han som kallades för Värmlands Hitler startade sitt parti.

Förgrunden: Ett hundra år sedan du höjde frihetsfanan. Flamman du tände har ännu ej slocknat. En vacker dag, när segern är vunnen, ska statyer av dig resas. Bakgrunden: Flygblad från SNSP och NSB.

Under resan hem sedan diskuterades det flitigt om hur det kändes att vara en länk i den obrutna kedja av nationalsocialistisk frihetskamp som varat i över hundra år, och som inte är över förrän makten återigen är vår.

Vill även du bli en del av denna historiska kamp, skicka in en ansökan idag och gör skillnad!

Titel:Nationalsocialistisk strävan i över 100 år Författad av:Naste 2 Publicerad:2024-08-25 Uppdaterad:2024-08-25

Läs också: