1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

1:a maj Stockholm

1:a maj, arbetarnas dag, samlades medlemmar och aktivister från Näste 1 för att i sprida sunda budskap i centrala Stockholm under parollen- Vita arbetare byggde detta land.
Deltagarna började med att ställa iordning en släpvagn med en banderoll på vardera långsida och två Tyrrunefanor baktill på släpet. Ljudutrustning spändes fast och sedan bar det av mot de centrala delarna av staden.
Man hann inte mycket mer än att anlända innan första polisbilen kom körande och gjorde en u-sväng när de fick syn på Motståndsrörelsens ekipage, vilket blev stoppat på Mynttorget utanför Sveriges riksdag, folkförrädarnas högborg.
Statens lakejer, den svenska poliskåren, visiterade samtliga deltagare och genomsökte bilarna i en jakt på att hitta något olagligt, vapen enligt lakejerna på plats, vilket de naturligtvis inte gjorde.
Besvikna och förhoppningsvis skamsna av deras tillslag såg de sig så tvungna att låta motståndsmännen fortsätta sin färd genom stadens gator.
Efter att ha avverkat gata efter gata med ekipaget spelandes ett tal av organisationens ledare, Simon Lindberg, styrde man mot Sergels torg, huvudstadens hjärta, för att där cirkulera i rondellen över torget.
Därpå åkte man Sveavägen fram där man återigen blev stoppade av lakejerna i blått, denna gång påstod de att någon person skulle blivit knuffad till marken av motståndsmännen efter att personen i fråga skulle ha sparkat på släpvagnen.
Således visiterades samtliga i bilen igen.
För att visitera de fyra personerna i bilen krävdes det fem polisbussar, en bil och fyra stycken mc. Ingen resursbrist här inte.
Efter att ha blivit fördröjda en timme tilläts alla åka vidare och ytterligare gator och torg fick besök denna dag under de fyra timmar aktiviteten pågick i centrala Stockholm.
Allt som allt en lyckad dag, trots statens trakasserier av dissidenter, då det var mycket folk i rörelse denna dag.
Under dagen rensades även staden på flera banderoller och en mängd affischer från kommunistiska obskyra rörelser med budskap om folksplittring.

Publicerad:2021-05-07

Från samma näste: