1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Aktion vid Skövde Pride

Lördag den 28 september samlades delar av Näste 2 för att protestera mot Skövde Pride och för att informera Skövdeborna om vad HBTQP-lobbyn verkligen sysslar med. Aktivisterna tvingades även att tillrättavisa en storvuxen och bråkig man som trodde att han skulle kunna störa Motståndsrörelsens aktion.

Rickard Landberg har ställt sig framför banderollen.

Motståndsmännen anlände till Pride-området på Hertig Johans torg i centrala Skövde vid 12:30-tiden. Efter ett kort stopp vid S:t Helenakyrkan som ligger precis öster om Hertig Johans torg så förflyttade de sig till den västra änden av torget. Redan nere vid kyrkan hade en storvuxen man vid namn Rikard Landberg (860417-6035) som observerade och fotograferade gruppen uppmärksammats. När motståndsmännen sedan ställde upp och vecklade ut sin banderoll uppe vid den västra änden av torget så ställde sig Landberg i vägen för banderollen. På bilden nedanför ser man hur motståndsmännen passerar mannen nere vid kyrkan.

Här står Rikard Landberg och blänger nere vid S:t Helenakyrkan.

När Motståndsmännen sedan förflyttar sig från kyrkan till andra änden av Hertig Johans torg så följer Landberg efter gruppen drygt hundra meter till andra änden av torget. Platsen där motståndsmännen först passerade Landberg är den röda punkten till höger i bilden och platsen där mannen försökte blockera banderollen är den röda punkten till vänster i bilden.

Trots flera uppmaningar så vägrar Landberg att flytta sig, varför han slutligen blir tillrättavisad. Enligt uppgifter i Aftonbladet ska en person ha förts till sjukhus med sprucken läpp och eventuellt en utslagen tand.

Sedan tog sig motståndsmännen till platsen där Pride-tåget befann sig och delade där ut flygblad.

Publicerad:2019-10-18

Från samma näste: