1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Dubbla offentliga aktioner i Dalsland

På nationaldagen den 6 juni befann sig Kampgrupp 203 på Dalslands gator.

Ed:
Man startade dagen i Ed (Dals-Eds kommun) där man med en fana och flygblad ställde upp sig vid Coop. De första 20 minuterna fortlöpte allt lugnt med ganska lite folk, men strax efter detta drog diskussionerna igång. Diskussioner denna gång handlade till stor del om ifall det var allmän plats utanför butiken eller ej; flera från Coops personal kom ut och diskuterade just detta. Även många vanliga människor valde att lägga sig i diskussionen, varav flera ställde sig på motståndsmännens sida gällande organisationens rätt att bilda opinion.

Även en del kränkta människor fanns på plats, bland annat ett rasöverskridande lesbiskt par med både svarta och vita barn som tyckte det var hemskt att aktivisterna fanns på plats.

Efter ca en och en halv timme avslutades aktiviteten, och man fick med sig några telefonnummer till ortsbor som ville ha vidare kontakt.

Mellerud:
I Mellerud (Melleruds kommun) var det mycket lugnare än på föregående aktivitet då det var mindre folk ute denna dag. Några intressanta diskussioner fördes även här, där flera ville tala vidare vid ett senare tillfälle.

Mellerud har haft stora problem med rasfrämlingar som vid tillfällen har samlats i gäng på över 30 personer beväpnade med olika typer av tillhyggen och gått på den lokala ungdomen. Några av dessa kulturberikare som tidigare har samlats i dessa gäng sågs till på gatorna och i olika bilar. Men när Motståndsrörelsen var på plats valde de att hålla sig på avstånd.

Aktiviteten i Mellerud avslutades strax efter en timme och kamraterna åkte senare gemensamt för att äta ihop.

Allt som allt en lyckad dag i Tyrrunans tecken!

Publicerad:2019-06-07

Från samma näste: