1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Friluftsaktivitet i Näste 2

Helgen den åttonde och nionde juni var det äntligen dags för friluftsaktivitet i Näste 2. Denna gång låg fokus inte på att tillryggalägga en särskilt lång marschsträcka, utan snarare att fördjupa sina kunskaper i olika moment som är a och o i friluftslivet. Aktiviteten skulle gå att se som ett smakprov inför en längre naturvistelse senare under året.

Västsvenska kamrater samlades någonstans öster om Göteborg tidigt den åttonde juni. Vädret som bjöds var regn och blåst. Man anpassade kläder och utrustning därefter och innan avmarsch fördelades packningen så att vandringen skulle flyta på så smidigt som möjligt.

Marschen sträckte sig drygt en mil och under vandringen diskuterades sådant som olika taktiska moment, självförsvar och hur lätt infrastruktur kan fallera.

Väl framme på plats så sattes tält och vindskydd upp. Mat värmdes och vatten renades. Efter att ha fyllt på energiförråden slog klockan utbildning och man spetsade öronen.

Den första utbildningen handlade om hur man gör upp eld. Efter genomgång tävlade man om vem som snabbast fick tänt en brasa medelst tändstål. Vid sidan av visade också en av aktivitetens ansvariga hur man undgår knott, mygg, fästingar och annat otrevligt.

Utbildningen därefter handlade om hygien. Fempunktstvätt demonstrerades i det kalla sjövattnet av en tapper kamrat, med mycket skratt som efterföljd. En pisspinne sattes upp och en latringrop grävdes.

Kvällen avrundades med långa samtal framför brasan innan det var dags att krypa in i tälten. Efter midnatt hade fortsatt regn utlovats. Löftet hölls, ordentligt.

Tidigt på söndagen var så gott som allting blött – men humöret var på topp! Frukost gjordes, vattenflaskor fylldes på och packning stoppades ner. Därefter gick marschen tillbaka till samlingsplatsen tämligen fort då vädret försämrats kraftigt med idel mer regn och mer blåst.

Aktiviteten avrundades med mycket gott resultat. De som varit med innan skötte det exemplariskt och de nya var mycket glada över att få uppleva en sådan gruppstärkande aktivitet som denna där många nya erfarenhet följde med hem. Är du intresserad av att slå följe ut i skog och mark – eller ut på gatorna? Ansök om medlemskap redan idag!

Publicerad:2019-06-15

Från samma näste: