1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Höstvandring i Uppland

Under vecka 37 gjorde medlemmar från Uppsala region en tvådagars vandring på 48 km i Färnebofjärdens nationalpark.

Första dagens vandring börjades på sen eftermiddag i Tärnsjö. Målet var att hinna gå 17 km innan natt. Vandringen börjades med en historisk etapp som kallas Kyrkstigen, som har använts under hundratals år, med myrmark och lättare skogsstigar. Rastplats i Skekarsbo bredvid en vacker sjö nåddes precis innan mörkret föll efter 10 km vandring. Efter en snabb energipåfyllning var det dags att ta fram ficklampor och pannlampor och fortsätta resan.

Dagens sista 7 km genom skogen gicks i det totala höstmörkret utan några större pauser. Under de sista kilometerna hälsade vädret med ett lätt regn, men till slut kom man fram till en raststuga där man kunde vila sig i sovsäckens värme.

Vandringen fortsätte nästa dag efter frukosten på en stenigare skogsstig mot Gysing som gick över den historiska gränsen mellan Uppland och Gästrikland. Vädret var solig, och snart kom man fram till den mäktiga Dalälven. Efter en lunch tillverkad över stormkök och liten rast var det dags att ta den långa vägen tillbaka till Tärnsjö. Under de 24 km tillbaka fick man även se landskapet man hade missat under vandringstimmarna när det var mörkt.

Vandringsupplevelsen var bra och lärorik.

Publicerad:2019-09-18

Från samma näste: