1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Intensiv helg i Näste 3

Kamparbetet började redan natten till den 20:e då personer från både kampavdelningen och medlemsavdelningen begav sig ut för att affischera, spraya elskåp och sätta upp banderoller i Skåne och Blekinge.

På lördagen begav sig medlemsgruppen till Höörs kommun för en friluftsaktivitet. Platsen vald för den här gången var Dagstorpssjön. Gruppen stannade på en av rastplatserna för att äta och dricka. Efter måltiden tränades de som inte var tillräckligt bra på att göra upp eld av de som kunde. Försiktighetsåtgärder togs för att inte börja en skogsbrand, d.v.s. en motsatt filosofi jämfört med rasfrämlingsmarodörerna.

Kampgruppen åkte under lördagen till Stortorget i centrala Helsingborg. Där hölls ett kort tal för helsingborgarna där talaren varnade om stadens ökande förfall. Talarens uppfattning om de rådande förhållandena i staden blev stärkt då två personer blev ihjälskjutna samma dag bara några kilometer från där han höll tal.

Förutom flygbladsutdelning där EU-valet och Nordiska motståndsrörelsens första maj-demonstration diskuterades med ortsborna så stod några aktivister med en banderoll på gågatan.

Efter över en timmes offentlig aktivism åkte aktivisterna vidare för att umgås under mer avslappnande förhållanden. Det var Führerväder och därför var det passande med grillning. Vissa grillade kött från egna uppfödda djur som de slaktat och gruppen satt i en ring tillsammans och åt i godan ro medan folkfientliga flaggor brann i bakgrunden.

Den 20:e april är Adolf Hitlers födelsedag och därför hade en av aktivisterna skrivit ett litet föredrag. Lyssnarna påmindes om varför de kämpar och vad som krävs för att vinna kampen.

Efter det tackade aktivisterna varandra för dagen och vissa skulle under söndagen åka till Kungälv för att bistå Näste 2 inför den kommande demonstrationen.

Publicerad:2019-04-24

Från samma näste: