1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Intensiv propagandaspridning i Örebro

Två aktivister och en medlem ur Näste 8 bedrev varierande basaktivism både centralt och i utkanter av Örebro under natten mellan 21-22 april.

Det sattes upp plakat, affischer, en stor mängd klistermärken och en banderoll. Plakattekniken jobbades det extra på denna gång.

Ett par störningsmoment förekom under aktiviteten. En undersysselsatt individ agerade ”privatspanare” från bil och visade omotiverat stort intresse över vad tre personer gjorde vid ett gymnasieskolområde. Situationen övergick snart till omvänt spaningsläge. Den undersysselsatte åkte därifrån efter att ha gått på en liten taktisk fint.

I ett för övrigt mest sovande ytterområde passerade ett gäng ungdomar gående en bit från pågående affischering. Troligen var det de som sedan hade vänt tillbaka och rivit isär affischen. Skadan blev reparerad. Samma gäng sågs också på längre håll från en annan affischeringsplats. En dold väntan på om de skulle våga göra en repris där gav inget. Någon tillrättavisning blev alltså inte aktuell.

Efter några avslutande städgöromål och klistermärksuppsättning i stadskärnan, så skildes tre nöjda nationella frihetskämpar åt fram på småtimmarna.

Publicerad:2019-04-28

Från samma näste: