1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Julklappsutdelning till behövande svenskar i Stockholm/Västerås

På onsdagen begav sig aktivister från Näste 5 ut på resa till huvudstaden för att dela ut julklappar till hemlösa/fattiga medlemmar av vårt folk. Julklapparna var standardiserade och bestod av yllevantar, yllemössa, yllesockor, en bok och en påse godis. Detta är inte mycket, men ändå en gest till de som är sämst bemedlade i samhället. Bokens tema är självförbättring, i hopp om att det skulle kunna inspirera till tron att som individ själv resa sig ur misär och förbättra sin livssituation.

De startade vid fritidshemmet för svenska fattigpensionärer i Kärrtorp i Stockholm under projektet ”Vid din sida”. Att man startade här var endast för att vi fått gott intryck av detta hjälpprojekt. De trevliga volontärerna på plats gav handfasta tips om var man kunde hitta hemlösa personer i Stockholm. Man kom med förslagen Centralstationen och Klara kyrka. Dessa förslag visade sig vara bra och alla hemlösa man hittade fick varsitt paket och visade glädje över detta.

När det mörknade ute gav aktivisterna sig iväg till Västerås för att där besöka såväl Västerås centralstation som ett härbärge i staden där de sista paketen delades ut.

Alla som närvarade på aktionen var eniga om att vi skulle vilja göra mer och mer kommer!

 

Publicerad:2021-12-23

Från samma näste: